ABD’nin önde gelen iş dergilerinden Forbes, dolar milyarderlerinin listesini açıkladı. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ile Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu da zenginler listesinde yerlerini aldılar.

ERDEMOĞLU AİLESİ DÜNYA SIRALAMASINDA

Dünyada, toplam 2674 kişinin bulunduğu listede, İbrahim Erdemoğlu 1580. sırada, Ali Erdemoğlu ise, 1750. sırada yer aldı.

Türkiye sıralamasında ise İbrahim Erdemoğlu 2 milyar dolarlık serveti ile 10. sırada yer alırken, Ali Erdemoğlu ise listede 1.8 milyar dolarlık servetiyle 12. sırada yer aldı.

- Ali Erdemoğlu ve kardeşi İbrahim Erdemoğlu, halılarda kullanılan malzemelerin başlıca üreticisi olan SASA’nın %75’inin birlikte sahibidirler.

- İlk başta SASA’nın %51 hissesini 102 milyon USD bedelle satın almışlar ve ardından halka açık şirketteki hisselerini artırarak değerinin artışını izlemişlerdir.

- Erdemoğlu kardeşlere ait Erdemoğlu Holding de ayrıca iki özel şirket olan Merinos Halı ve Dinarsu Halı’ya sahiptir.

- 1970 yılında babaları Mehmet Erdemoğlu, aile üyeleri ile birlikte iki halı dokuma tezgahından oluşan Merinos Halı işletmesini başlatmıştır.

- Günümüzde Erdemoğlu Holding Türkiye ve Rusya’da sekiz lokasyonda üretim tesislerine sahip dünyanın en büyük halı üreticisi konumuna gelmiştir.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNİ MURAT ÜLKER

Listenin Türkiye ile ilgili bölümünde en zengin isim olarak net 6.3 milyar dolar servetiyle Murat Ülker kayıtlara geçti. Ülker, geçen yıl Erman Ilıcak'tan geri aldığı birinciliği bu yıl sürdürdü.

2020 yılına oranla servetini yüzde 46,5 artıran Ülker, dünyadaki en zenginler sıralamasında ise 421. sırada yer aldı.