Dünyanın 8 harikasından birisi olarak bilinen ve Unesco tarafından Dünya Kültür Mirasları arasına alınan Nemrut Dağı Uluslar arası organizasyona hazırlanıyor.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Uluslararası Rotary Engellilerle Zirvede –XVII- Nemrut'a Tırmanıyoruz Projesi" kapsamında çok sayıda engelli Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından Adıyaman’a gelen engelliler 28-30 Nisan tarihleri arasında 17’ncisi düzenlenecek olan etkinlikte 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nın zirvesine tırmanış gerçekleştirecekler.

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş’nin de destek verdiği tırmanışta engelliler, her türlü güçlüğe rağmen Nemrut Dağı’nın zirvesine ulaşarak tarihi heykelleri görme mutluluğunu yaşayacaklar. Etkinlik programı şu şekilde bugün 12:00 Mimar Sinan Kültür Parkı’nda öğle yemeğinin ardından saat 14:00 Engellilerle Kortej Yürüyüşü düzenlenecek. Yarın saat 09:00 Adıyaman’dan Nemrut Dağı’na hareket edecek olan engelliler saat 11:00’de Nemrut Dağı’na tırmanacaklar.