3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Besni Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ömer Arslan, Engelliler günü ile ilgili yaşadıkları zorlukları ve ihtiyaçları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Arslan yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Toplumumuzda daha önceden engelli kardeşlerimize yani aslında bu cümleyi de kullanmak ağır geliyor bizleri incitiyor, doğru olan cümle ise (ÖZEL GEREKSİNİMLİ İNSANLAR'A)  bakış açısı acımayı öncelikli kılan, hassasiyet göstermeyi, şefkat merhamet göstermeyi içeriyordu. tabi ki bunlar insani ve vicdani duyularımızdır ama asıl olan her ferdin yaşam hakkıdır bununda hem devlet hem millet tarafından göz ardı edilmemesidir. Devletimizde bir Sosyal Devlet olmanın sorumluluğuyla hareket ederek ilgili tüm kurumlarıyla birlikte başta sağlık olmak üzere sakat kalmayı ve hastalıklı yaşamayı engelleyecek en modern teknolojik tam donanımlı alt yapıları kurarak alanında kendini ispatlamış hekimler, bilim adamları, eğitimciler yetişmesini sağlamalı. Bu kesimlerle alakalı gerekli yasal düzenlemeleri yaparak fertlerin haklarını korunaklı ve sürekli bir şekilde anayasal güvence altına almalıdır. 
Eğitimlerini sağlıklı bir şekilde almaları erişebilirlikleri için gerekli düzenlemeler yapılmalı takipçisi olunmalı. imkanlar fırsatlar sunarak toplum içinde daha aktif katılımları sağlanmalıdır. Ailelere gereken eğitim desteği vererek daha sağlıklı ve mutlu toplumların oluşması için gerekli adımların atılması. Tabi ki son dönemlerde yukarda saydıklarımız ve daha bir çok sayamadıklarımız adımlar devletimiz tarafından atılmıştır atılmaktadır. 
Toplumumuz bu konulara daha ilgili duruma gelmiştir. Toplumumuz yukarda saymaya çalıştığımız insanı vasıfları da baz alarak empati kurmayı paylaşmayı dayanışmayı da teşvikle o insanların özgüvenlerine de katkı sağlayacak şekilde yardımlaşmayı talep ederek, topluma entegrasyonlarına pozitif katkı sağlayabilirler. Hem insanlık adına daha güzel bir dünya için. Tabi milletimizin ve medeniyetimizin bu tür insani konularda hassasiyeti her dönemde kendini göstermiştir mazlumun zayıfın yanında olmayı kendine şiar edinmiş onunda toplumun bir ferdi olduğunu anımsatarak engelli yani (özel gereksinimli insanlar'ada) acımaktan öte ülkemiz ve insanlık adına yapılması gerekenlerin var oluğuna dolayısıyla hiç bir ferdin kendini ötelemeye, ötekileştirmeye hakkının olmadığına her ferdin yapabilecekleri şeylerin olduğuna inandırmıştır ve inandırılmalarından geçtiğini bilmiştir. Tabi bu kardeşlerimin de her şeyi birilerinden beklememesi gerekmektedir yaşıyor olmanın insan olmanın birey olmanın fert olmanın gereklerini yerine getirmek için çabalamak, devletin tanımış olduğu anayasal haklarını iyi bir şekilde araştırarak özlük haklarını bilmelidir ve ona göre hareket etmelidir. Hazırcı olan değil de üreterek yaşamak, acındırarak değil de onurlu bir hayatın yollarını aramalıdır. Ailesine toplumuna ülkesine katkı sağlayarak örnek bir insan nasıl olunur ispatlamalıdır" ifadelerine yer verdi.