Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Besni Eğitim Vakfı yönetiminden Şaban Çağıran, İş Adamlarından Şahin Akdoğan, Ali Saçlı ve Ali Çulcu ile birlikte Küçükköy Besnililer Derneğini ziyaret etti.

Dernek Başkanı Mehmet Gürü ve üyeler tarafından karşılanan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, ziyarette Belediyenin faaliyet ve çalışmalarından bahsetti. Besni'de kısa zamanda önemli projelere imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Emre; "Besni'mizi bölgenin cazibe merkezi haline getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Besni Belediyesinde göreve geldiğimiz günden bu yana arkadaşlarımız ile birlikte yoğun çalışma temposuna girdik.

İlçemizin en önemli problemlerinden biri olan Erkenek İçme Suyunu Besni'ye kazandırarak 23 Ocak'ta ihalesini gerçekleştirdik. Biz şuanda belediye olarak içme suyunu elektrikle temin eden bir ilçeyiz. Ayda yaklaşık 600.000 TL elektrik faturası ödüyoruz. İçme suyundan dolayı Belediye olarak en büyük gider kalemimiz de içme suyuna harcanan paraydı. İnşallah Erkenek’ten cazibe ile gelecek olan içme suyu ile birlikte ilçe halkımız hem temiz bir su içecek, hem de Belediye olarak bu ağır yükten kurtulmuş olacağız.

Yine uzun yıllardan beri hep üzerinde çalışılan, fakat bir türlü sonuca kavuşamayan tekel depolarının yerini bize Cenabı Allah lütuf etti. Biz belediye olarak milletvekillerimizin, il başkanımızın, teşkilatımızın bu husustaki bize vermiş olduğu desteklerle bu sorunumuzu da çözüme kavuşturduk ve Millet Parkı projemize başladık. Biz bunu yaparken belediyeye ekonomik imkan oluşturmak değil, milletimizin rahatlayabileceği bir yer oluşturmaktı. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın da büyük desteği ile tekel depolarının yerini yıkmaya başladık ve Toplu Konut İdaresi Başkanımız ile proje hazırlığımıza başladık.

Sosyal Belediyecilik ilkesiyle Destek Kart projesinin hayata geçirilmesi ile beraber ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bir nebze olsun maddi destek sağlayabilmenin gururunu yaşıyoruz. Bu ay içerisinde yapılan incelemeler ve kurumlardan alınan bilgiler ışığında tespit edilen 200 vatandaşımızın hesaplarına maddi destek sağlanacaktır. Dönüşümlü olarak her ay farklı 200 vatandaşımız, toplamda ise 600 vatandaşımıza bu desteği sağlayacağız. Destekte bulunduğumuz kişi sayımız ve maddi desteğimiz her geçen gün artarak devam edecektir. Yapılan maddi destekler ailenin hanımefendilerinin kimlikleri ile çekebilecekleri şekilde PTT şubelerine yatırılacaktır.

Bunların yanı sıra Besni'mizde bir çok projeler gerçekleştirdik. Bizim bir tek derdimiz var, o da aldığımız emaneti hakkıyla taşımaktır. İnşallah sosyal ve teknik alanda bütün projelerimizi hayata geçirerek verdiğimiz sözleri birer birer yerine getireceğiz. İlgi ve alakanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Küçükköy Besnililer Derneği Başkanı Mehmet Gürü ise, dernek olarak faaliyetlerini sürdüreceklerini söyleyerek, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Besni Eğitim Vakfı yönetiminden Şaban Çağıran, İş Adamlarından Şahin Akdoğan, Ali Saçlı ve Ali Çulcu'ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.