Geçtiğimiz günlerde Betaş yakınlarında izinli olan iki polis memurunun kamyon şoförü Abdullah Özoğul'u yol verme kavgasında darp ettiği gerekçesiyle hadise yaşanmıştı. Yaşanan olayın ardından Adıyaman Şoförler Odası Başkanı Ahmet Taş, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, Abdullah Özoğlu ve yakınları Emniyet Müdürü Metin Alper'i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, her iki tarafta yaşanan olaydan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek olayın etkilerinin azaltılması ve çözüm bulunması yönünde mutabık kaldı.

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, yaptığı açıklamada; “Yaşanan bu elim hadiseden dolayı, personelim ve şahsım adına sizden ve vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Konu ile ilgili gerekli adli ve idari tahkikatlar zaman geçirilmeden başlatılmıştır. Şahsım ve personelim dün ve bugün olduğu gibi yarında halkımız ve vatanımız için hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bu tarz olaylar yaşanmaması için personelimize gerekli hizmet içi eğitimler verilmekte ve gerekli uyarılar yapılmaktadır” dedi.

Alper ayrıca, konuyu istismar etmeye çalışarak, kendisine fırsat çıkarmaya çalışanlara itibar edilmemesi ve yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi gerektiği hususu dile getirildi.

Kamyon Şoförü Abdullah Özoğul ise yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduğunu, polisimizi ve devletimizi çok sevdiğini, ailesinden bir çok polis ve asker olduğunu, bu olayın Emniyet Teşkilatına mal edilmemesi gerektiğini dile getirerek, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve Emniyet Teşkilatına güveninin sonsuz olduğunu belirtti.

Yaşanan olayda Abdullah Özoğlu yönetimindeki 02 DV 372 plakalı iş makinesi yüklü kamyon, aynı yöne giden ve Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memurları M.Y. ile M.T.A., tarafından yol vermediği iddiasıyla tartışmış, daha sonra ise tartışma kavgaya dönüşmüştü. Kamyon şoförü Abdullah Özoğlu'nu tekme ve sopalarla döven polis memurları gözaltına alınmış, daha sonra adliyeye sevk edilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Abdullah Özoğlu ise yaşanan kavganın ardından vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak ambulansla Besni Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.