Genel olarak teşkilat içerisinde istişari amaçlı yapılan toplantıda eğitimin gündeminde yer alan önemli başlıklar da konuşuldu.

İlçe başkanları ve yönetim kurulları ile il yönetiminin de katıldığı toplantıda sendika çalışmaları esnasında karşılaşılan sorunlar masaya yatırılarak çözümler üretilmeye çalışıldı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının yol haritasının belirlendiği toplantının en önemli konularından biri de hükümetin açıkladığı demokratikleşme paketi oldu.

Toplantı sonunda Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, paket üzerinde değerlendirmeler yaparak şunları söyledi: “30 Eylül tarihinde Başbakan tarafından kamuoyuna açıklanan demokratikleşme paketinin kapsamında, bayan kamu görevlilerinin başlarını örterek görev yapmasını yasaklayan hükmün değiştirilerek kamuda başörtüsü yasağına son verilmesine yönelik düzenleme yapılacağı taahhüdüne yer verilmiştir. İnsan haklarının birçok yönünün ihlal eden otuz yılı aşan başörtüsü yasağının sona erdirilmesini sağlayacak düzenlemenin, kadına yönelik bir ayrımcılığın sona erdirmek yanında kadın-kadın eşitliğinin tesisi açısından da son derece önem arz edecek sonuçlar ihtiva edeceği tartışmasızdır. Ancak söz konusu yasağın yargı, silahlı kuvvetler ve emniyet hizmetlerinde görev yapan kadınların başörtüsü özgürlüğünün kapsamı dışında tutulmasını makul ve doğru bulmuyoruz.