Eğitim-Bir-Sen Besni Başkanı Mahmut Akdoğan, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'in ülkemizdeki korona virüs salgını sebebiyle çeşitli çalışmalar yaptığını söyleyerek, bu süreci ülke olarak hep birlikte aşacaklarını söyledi.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Başkan Mahmut Akdoğan; "Ülkemiz genelinde Genel Merkezimiz tarafından korona virüsle mücadele kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan ‘Millİ Dayanışma Kampanyası’na 1 milyon TL, ‘Şimdi Vefa Vakti’ kampanyasıyla da İHH, Deniz Feneri ve Kızılay’a 1 milyon TL olmak üzere toplamda 2 milyon TL’lik bağışta bulunduk.

Öte taraftan Memur-Sen olarak evlerinde kendi çocuklarını yalnız bırakan, günde onlarca hastayı muayene eden ve uykusuz günler geçiren kamu görevlilerinin sadece alkışlamakla kalmadık. Böyle bir dönemde özellikle sağlık çalışanlarının korunması noktasında MEB Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinde ve Meslek Liselerinde üretilen toplamda 50 bin ürünün maliyetini üstlendik" dedi.

Ayrıca bu süreçte Besni özelinde sendika olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler veren Akdoğan; "Eğitim-Bir-Sen’in sendikal mücadelesinde sorunları üst üste koyarak sorunlar yumağı üzerinden sendikacılık yapmak yoktur. Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçte daha önce Besni’de üyelerimiz arasında Gönüllü Vefa Ekibi oluşturuldu. Bugün ise üyesine her şart ve koşulda hizmeti ilke edinmiş Eğitim-Bir-Sen Besni Teşkilatı olarak korona virüs tedbirleri çerçevesinde teminindeki zorluklar sebebiyle yapılan çalışma sonucunda talepte bulunan yüzlerce üyemize hediye amaçlı ücretsiz cerrahi maske dağıtımı yaparak sosyal sendikacılık örneği vermenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu zorlu süreçte büyük bir özveri ve gayretle çalışma sergileyen yönetimdeki tüm arkadaşlarıma ve her daim yanımızda olan üyelerimize şükranlarımı sunarım.

İnşallah bu zor süreci ülke olarak hep birlikte aşacağız ve bu süreçten hep birlikte daha güçlü çıkacağız" ifadelerine yer verdi.