Besni’ye her alanda yaptıkları önemli yatırımlarla toplumsal kalkınmaya destek olan ve toplumun sosyal alanda ihtiyaç duyduğu birçok hayra vesile olan hayırsever Erdemoğlu Ailesi tarafından yapılan Ali Erdemoğlu Meslek Yüksek Okulu ve Mehmet Erdemoğlu Mimarlik Fakültesi Lojmanlarının temeli görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

23. Besni Eğitim Bayramı etkinlikleri kapsamında Erdemoğlu ailesi tarafından toplumsal sorumluluk anlayışıyla Besni Ali Erdemoğlu Meslek Yüksek Okulu, Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi Lojmanı, Adıyaman merkez Karapınar Mahallesinde yapılacak olan Mehmet Erdemoğlu 24 Derslikli İlkokul ve 6 Derslikli Servi Erdemoğlu Anaokulu ile Besni Aysel Erdemoğlu 24 Derslikli Anadolu Lisesinin de temelleri atıldı.

Hayırsever Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılan eserlerin temel atma törenine Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Gaziantep Valisi Davut Gül, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos Halı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri  Yakup Taş, Muhammed Fatih Toprak, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ali Muhittin Taşdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut,  Besni Belediye Başkanı Eyüp Mehmet Emre, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Andan Sabak Özbay, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu “Bugün Besni’nin eğitim hayatını doğrudan etkileyen eserlerin açılışı ve temel atma töreni vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Besni’nin eğitim alt yapısının tamamlandığını düşünüyoruz. Bundan sonrasında ikinci aşama dediğimiz öğrencilerimizin daha verimli bilim, kültür, sanat ve sporla uğraşacak ve geleceğin Türkiye’sini oluşturacak gençlerimizi güzel bir şekilde yetiştirmek için Erdemoğlu ailesi olarak ikinci hamlelere başlamak istiyoruz.

5 BİN KİŞİLİK SPOR SALONU YAPTIRACAĞIZ

Besnili gençlerimizin spora olan eğilimlerinden dolayı biraz sonra temelini atacağımız Meslek Yüksekokulunun yanında önümüzdeki yıl 5 bin kişilik bir kapalı spor salonu yapacağız. Besnili gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak için üzerimize ne düşüyorsa maddi ve manevi olarak yapmaya hazırız. Bir başka konu Besni’nin kalkınması ile ilgili sanayi hamlesidir.

OSB'de 1000 KİŞİLİK  İSTİHDAM ALANI OLUŞTURACAĞIZ

Besni Organize Sanayi Bölgesinin elektrik problemi çözüldüğü zaman birkaç yıl içerisinde ilçemize yaklaşık 1000 kişinin istihdam edileceği yeni bir iplik fabrikası kurmayı düşünüyoruz” dedi.

Daha Sonra Konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ise şu ifadelere yer verdi; " Besnili bilge rahmetli Mehmet Erdemoğlu'na buradan bir kez daha rahmet diliyorum. Güzel yatırımlar oluyor bu memlekette ve bu katlanarak gidiyor. Bizlerde elimizi taşın altına koymaya çalışıyoruz fakat Erdemoğlu ailesi gövdesini taşın altına koymuş onlara huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Mimarlık Fakültesi, Teksil Mühendisliği Fakültesi ve İşletme Fakültesi öğrencileri için Erdemoğlu Ailesi ilk on öğrenciye bin tl. ikinci on kişiye 800 TL. ve diğer bütün öğrencilere de burs vermekte bunun için de ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum. Adıyaman'da üniversite şehir birlikteliğini sağladığımız gibi burada da Besni ile Mehmet Erdemoğlu yerleşkesinin birlikteliğini sağlamak için bu binaları yapıyoruz.

FAKÜLTE İÇERİSİNDEKİ TESİSLERİ BESNİLİ HEMŞERİLERİMİZ DE KULLANACAK

Bu binalar sadece Adıyaman üniversitesinin olmayacak bütün Besnililerin kullanımında olacak. Temelini atacağımız bu binanın ismini de bu hafta senatörlerimiz ile birlikte bina ismi Besni Meslek Yüksek Okulu değil Besni Ali Erdemoğlu Meslek Yüksek Okulu olarak değiştirilecektir bundan dolayı senatörlerimize imzaları için çok teşekkür ediyorum. Böyle anlamlı bir günde Yatırımları için Erdemoğlu ailesine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hayırsever Erdemoğlu Ailesinin Adıyaman’da her alanda bir hizmet mührünün görüldüğünü kaydeden Vali Mahmut Çuhadar ise, “Toplumsal sorumluluk anlayışıyla yaptıkları okullar, Fakülte binası ve lojmanlar, Meslek Yüksekokulu, sağlık ocağı, öğrenci yurtları, camii, taziye evleri ile toplumun sosyal alanda ihtiyaç duyduğu birçok hayra vesile olan ve sağladıkları istihdam olanaklarıyla ülkemizde ve ilimizde lokomotif görevi gören ve gençlerimizin eğitim hayatına yaptıkları katkılarla doğup büyüdüğü topraklar için bir vefa örneği gösteren hayırsever Erdemoğlu ailesinin tüm bireylerine gönülden teşekkür ediyor, hayırlı hizmetlerinin devamını diliyorum.

ERDEMOĞLU AİLESİ İLİMİZDE HER ALANDA YATIRIM YAPIYOR

Hayırsever Erdemoğlu Ailesinin ilimizde her alanda bir hizmet mührünü görmek mümkün. Bugün bunlardan birini daha yaşıyoruz. Temelini atacağımız bu yatırımlara sadece bir okul veya fiziki bir mekân olarak bakmıyoruz. Bu önemli yatırımlar kıymetli Erdemoğlu ailesinin Besni’yle kucaklaşmasıdır. Vefadır, kazandığını toplumla ve Adıyamanlılarla paylaşmasıdır. İnşallah bu eğitim yuvalarında ailesine, vatanına, milletine, ilimize ve ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunacak geleceğin Türkiye’sinde medeniyet güneşimizi dünyanın tepesine asacak bir nesil yetişecektir. Bu vesileyle kıymetli ailemizin eğitim sevdalısı babaları merhum Mehmet Erdemoğlu amcaya da Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. İlimize her alanda yaptıkları katkılardan ve eğitime verdikleri desteklerden dolayı Erdemoğlu ailesinin tüm bireylerine gönülden teşekkür ediyor, açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız eğitim kurumlarının ilimize ve Besni ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Besni Ali Erdemoğlu Meslek Yüksek Okulu, Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi Lojmanı, Adıyaman merkez Karapınar Mahallesinde yapılacak olan Mehmet Erdemoğlu 24 Derslikli İlkokul ve 6 Derslikli Servi Erdemoğlu Anaokulu ile Besni Aysel Erdemoğlu 24 Derslikli Anadolu Lisesinin temeli dualar eşliğinde atıldı.