Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen COVİD-19 salgını ile mücadelenin kesintisiz ve etkin bir şekilde yürütülebilmesini temin etmek amacı ile Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan “Ücretsiz Maske Dağıtımı” projesi kapsamında, Adıyaman'da bulunan tüm eczanelerden ücretsiz maske dağıtımına başlanmıştır.

20-65 yaş arası vatandaşların, herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek olmadan, Sağlık Bakanlığı’ndan SMS ile cep telefonlarına gelen kod veya T.C kimlik numarasını, eczaneden sorgulatarak, adına maske gelmiş ise 5 adet ücretsiz maskeyi 10 gün ara ile temin edebilirler.

Bunun yanı sıra, E-Devlet üzerinden talep edilen maskeler ise eczaneler tarafından değil; PTT Kargo aracılığıyla, talepte bulunan kişilere ulaştırılmaya devam edilecektir.

Merkez ve İlçedeki tüm eczaneler tarafından vatandaşa teslim edilmek üzere Adıyaman'a gelen toplam 500.000 maskeden 200.000 tanesi 24 - 28 Nisan tarihleri arasında ücretsiz olarak dağıtıdı. Gelen 500.000 maskeye ilaveten salgın süresince her partide 167.000 tane olmak üzere eczanelere maske gelmeye devam edecek olup, adına maske gelmiş kişiler, merkez veya ilçelerdeki diledikleri herhangi bir eczaneden maskelerini almaya devam edebileceklerdir.