Çocuklar tarafından ilgi ile takip edilen ve bugüne kadar Youtube’da milyonlarca kişi tarafından izlenen Niloya dünyaya açıldı. Sevilen çizgi dizi yakın zamanda Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde de yayına girdi.

Brezilya ile yapılan televizyon anlaşmasıyla Latin Amerika pazarı kapılarını ilk defa bir Türk çizgi dizisine açtı. Niloya bu anlaşmayla birlikte Güney Amerika’daki yaşıtlarının evlerine konuk olacak ve Portekizce konuşacak. Bir diğer Latin Amerika ülkesi Ekvator’da İspanyolca yayınlanacak. Aynı zaman da Niloya’nın; aralarında İtalya, Monaco, İsviçre gibi ülkelerin de bulunduğu 5 bölgedeki dağıtımcılara satışı gerçekleşti. İran devlet televizyonu IRIB ve Endonezya RTV kanallarında satışı gerçekleşti. Çizgi dizinin digital yayın hakları da Fransa ya verilmiş durumda.

Sentries License Source, Genel Müdürü İbrahim Şaşmaz Niloya’nın dünyaya açılış hikayesini ve elde ettiği başarılar hakkında; “Niloya bizim ülkemizde doğan bir çocuk ve şu anda dünyanın birçok ülkesinde yer alması bizim için son derece gurur verici bir iş.” dedi.