Duruma örnek olarak Besni’de 1 çocuk hastalıkları uzmanı olduğu halde Kahta’ya 2 çocuk hastalıkları uzmanı daha yapılıp toplam doktor sayısı 4 çıkarılırken, Besni’deki doktor sayısının 1’de kalmasının nedenini anlayamadıklarını dile getirdiler.

Besni Devlet Hastanesi,  80 bin nüfuslu ilçemizin yanı sıra Gölbaşı ve Araban gibi ilçelerden de hasta almakta. Bu nedenle yeterli sayıda doktora ve teknik ekipman olmaması ciddi sorunlara ve hastaların mağdur olmasına yol açmakta.

MR CİHAZI ALINMALI

Daha sağlıklı, hızlı ve etkin hizmet verilebilmesi için hastanedeki uzman doktor sayısının artırılmasının yanı sıra Besni’ye acilen MR cihazı alınmalı. Çünkü son dönemde MR cihazının olmaması nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar oldu.  Hiçbir şey insan ve sağlık kadar önemli değildir felsefesinden yola çıktığımız zaman, böyle bir cihazın Besni’de de olması gerektiğini belirten vatandaşlar, insan vücudunu inceleyerek hayat kurtaran teşhisler koymakta yararlanılan bu cihaz, insan hayatı açısından büyük önem taşımakta. Bu nedenle yetkililerden cihazın alımı için destek bekliyoruz, dediler.