Şanlıurfa'da dün iki polisin şehit edilmesinin acısı tazeyken, bugün de Diyarbakır'dan kötü haber geldi. Diyarbakır'ın Şehitlik semtinde devriye görevi yapan bir polis ekibine teröristler tarafından ateş açıldı, 2 polis ağır yaralandı. Saldırıda yaralanan 2 polis memurundan Tansu Aydın, kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Yaralı polis Ali Karahan'ın hayati tehlikesi devam ediyor.

PUSU KURMUŞLAR

Olay, Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın vurulduğu Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde meydana geldi. İddialara göre, '155 Polis İmdat'ı arayan bir kişi, Şehitlik Caddesi'nde bir trafik kazasının meydana geldiğini belirterek, olay yerine ekip istedi.

ARAÇLARINDAN İNİNCE ÇAPRAZ ATEŞE TUTULDULAR

Bir süre sonra ihbar yapılan bölgeye bir trafik polisi ekibi gönderildi. Ancak ihbar edildiği gibi bir kazanın olmadığını gören polisler, çevredeki esnaflara kaza olup olmadığını sormak için araçlarından indi. Bu sırada polisler, henüz kimlikleri belirlenemeyen bir grup tarafından çapraz ateşe alındı. Olayda bir polis memuru başından, bir polis memuru da ayak ve göğsünden yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

BİR POLİS ŞEHİT DÜŞTÜ

İki polisin de sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi. Ancak yaralı polis memuru Tansu Aydın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Saldırıdan sonra sokaktaki bir kapıda kurşun izleri görüldü.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Olay yerinde yapılan incelemede 99 milimetre çapında tabancaya ait 10 boş kovan bulunurken, olay nedeniyle bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çok sayıda zırhlı polis aracı ve polisin katıldığı operasyona iki helikopter de havadan destek veriyor. Polis Ali Karahan'ın tedavisi ise sürüyor.

Saldırgan iki kişinin Ben-u Sen Mahallesi'ne kaçtığına ilişkin ihbar alan polis, bu mahalleye de operasyon düzenledi. Ancak henüz saldırganlar yakalanamadı. Operasyon ve olay yerindeki incelemeler sürüyor.

Kaynak: haberler.com