Besni'de Valentine's düğün salonunda gerçekleştirilen kongreye Deva Partisi DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Münevver Helin Firat, Genel Merkez Kurulu üyesi İbrahim Gezer, Kurucular Kurulu üyesi Kerem Yavaşça, Gaziantep İl Başkan Yardımcıları Mehmet Erdoğan, Burhan İnal , Mehmet Budak ve partililer katıldı.

Deva Partisi Adıyaman İl Başkanı Uğur Dündar, Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Eski Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, Ak parti ilçe Başkanı İsmail Sümer, CHP ilçe Başkanı Vakkas Açar, İyi Parti İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, Saadet partisi ilçe başkanı Ramazan Buzcu, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mehmet Taşdemir,HDP İlçe Başkanı Ali Cirit, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Aydın Öztürk, Vatan ve Hürriyet Partisi İlçe Başkanı Gökhan Topal, Değişim Partisi İlçe Başkanı Faik Tüy, İyi Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Ali Eşki, Şoförler Odası Başkanı Mithat Songur, Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Hayati İşitmen, Muhtarlar Derneği Başkanı Hacı UÇAR,  Stk Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Olağan Kongrede Divan Başkanlığına Ertuğrul Kaya getirilirken, katip üyeliklerine ise Sevda Öztürk, Şule Erdoğan ve Hüseyin Firat seçildi.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Olağan Genel Kurulda yapılan konuşmaların ardından seçime gidildi.

Tek liste halinde gidilen seçimde bütün oyları alan Necmettin Solgun Deva Besni İlçe Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu; "Öznur Özsunar, Mustafa Kara, Ömer Yeter, Osman Turan, Hasan Demirkol, İlyas Timur, Zeynal Abidin Şahin, Musa Yalçın, Cumali Duman, Mustafa Ayhan, Mustafa Öncel, Cem Erol, Faruk Yalçın, Tuncay Demirkol.

Seçimin ardından konuşma yapan Besni İlçe Başkanı Necmettin Solgun; " Deva partisi 9 mart 2020 tarihinde kuvvetler ayrılığı esasına, hukukun üstünlüğüne, yargının tarafsız ve bağımsızlık ilkelerini amaç edinerek ülkemize yelken açan cesurlar hareketidir.   Merkezinde sosyal demokrat, liberal, muhafazakar gibi çoğu düşünceleri barındıran harekettir. Hiçbir düşüncenin diğer bir düşünce üzerinde baskı hakimiyetine izin vermeden ifade ve düşünce özgürlüğünü benimseyen partidir. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni hiç kimseyi ötekileştirmeden ülkesinin bekası için yuvarlak masa etrafında toplanan partidir.Kısacası merkezinde insan olan bir partidir. Bizler kötüye giden, sadece yazılı olarak kalan hukuk için, yokuş aşağı giden geleceğimiz için yola çıktık. Bizler çok şey istemedik. Sadece çarpık değil, düzgün işleyen bir adalet sistemi istedik. Tek düzelteceğimiz şey adalet sistemidir. Bir ülkede adalet düzgün işlemezse o ülke ekonomi, eğitim, sanayi, tarım ,sosyal ve kültürel olarak hiçbir alanda gelişemeyiz. Çünkü adalet olmazsa liyakat olmaz, ehil olmaz.Yani kısacası adalet üzerinde teneke işçiliği değil altın işçiliği yapmalıyız. Eğitimde 20 yıldır eğitim sistemi 3 defa değişti. 5-3-3 sonra olmadı, efendim 5-3-4 bu da olmadı, 4-4-4  arkadaşlar bu deneme tahtası değil ki eğitimdir, geleceğimizdir. Öncellikle dikiş tutacak bir sistem oturtmalıyız. Bildiğiniz üzere eğitim bayramının ülkemizde kutlandığı tek yer Besni'dir. Bu alanda desteğini esirgemeyen Erdemoğlu ailesine huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum. Mimarlık fakültesini yaptılar. Öğretim üyesi eksikliği var öğrenci alamıyor. Umarım tez zamanda çözülür.  Şuan meslek yüksekokulu ve lojman yapıyorlar. Umarım lafı geçen siyasilerimiz albenisi olan bir kaç bölüm kazandırırlar Besni'mize. " dedi.