Hayvancılık ve Tarımsal destekleme konularında son yıllarda hep göz ardı edilen Adıyaman, son destek paketinde yine unutuldu.

Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası’nın hayvancılığı destekleme amacıyla verdiği düşük faizli kredi desteğinde Adıyaman yine yok.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer; "Son yıllarda tarım ve hayvancılık noktasında genel manada hep göz ardı edilir olduk. Resmi gazetede açıklanan destek paketinde, sadece küçükbaş hayvancılığa dahil edilen Adıyaman, Sütçü ve Kombine Sığır Yetiştiriciliği, Damızlık Düve Yetiştiriciliği ve Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği sektörlerinde desteklemeye dahil edilmedi.

Çevre iller olan Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır gibi iller desteklerden faydalanırken, ekonomik olarak bu illerden daha zayıf bir ekonomiye sahip ilimizin desteklemelere dahil edilmeyişi manidardır?

Tarım Bakanlığı'nın bir an önce bu yanlıştan dönmelerini ve Adıyaman’ın da bu projeye dahil edilmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.