Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Trafik Kanunu uyarınca, şehirlerarası ve şehir içi yollarda hız limiti üstünde araç kullanan sürücülere yönelik denetim faaliyetleri arttırıldı. Konu ile ilgili yetkililerden yapılan açıklamada, trafik kazalarının en temel sebeplerinden birisi olan hız kurallarına uyulmaması, İlimizde de üzücü neticelere sebep olmakta, özellikle Atatürk Bulvarı üzerinde meydana gelen yaralamalı kazaların analizi neticesinde, araç ve sürücü kusuru olarak hız limitlerine uyulmadığı, yaya kusuru olarak ise karşıdan karşıya geçiş kurallarına uyulmadığı (uygun olmayan yerlerden geçiş yapıldığı) tespit edildi.
Bu kapsamda, Trafik Denetleme ekiplerince şehir içinde yapılan hız kontrol denetimlerinin belirlenen noktalara ağırlık verilerek, bu denetimlerde trafik kontrol tabelaları ve ışıklı uyan cihazları kullanılarak vatandaşlarımız nezdinde hız limitlerine dikkat çekilmektedir.
Devam eden kontroller ile hız limitlerine uygun bir şekilde araç kullanan sürücü sayısında artış olduğu da görülmektedir.