Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ve İlçe Jandarma Komutanlığından  Uzm. Jandarma Onb. Recep Eti, 1991 yılında PKK'lı teröristlerce girmiş olduğu çatışmada şehit düşen Hasan Gülten’in Yazıbeydilli Köyünde ikamet eden ailesini ziyaret etti. Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren şehidin babası Cuma Gülten; "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devletimiz her daim bizim yanımızda Allah razı olsun" dedi.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel daha sonra Besni İbn-i Sina M.T.A.L. Lisesi Müdürü Mustafa Ocakcı, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte 2010 yılında Dağlıca'da PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Uzm. Onb.Abidin Tanrıkolu'nun ailesini ziyaret etti. Şehidin babası Ramazan Tanrıkolu ve annesi Sakine Tanrıkolu ile sohbet ederken, İbn-i Sina M.T.A.L. öğrencisi tarafından Kuran-ı Kerim okunmasının ardından ziyaret sona erdi.

Ziyarette şehitlerin ailesi ile sohbet gerçekleştirilirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Şehitlik, yüce dinimizde peygamberlikten sonra en yüksek manevî mertebedir. Bugün burada ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canını feda eden mukaddes şehidimize Yüce Rabbim rahmet eylesin bizleri de şefaatine nail eylesin. Vatanını, milletini ve bayrağını korumak için canlarını veren, peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebeye erişen şehitlerimizin bizlere bıraktığı en değerli emanetler ailelerimizdir. Bu emanet Devletimizin olduğu gibi bizimde başımızın tacıdır" dedi.

​​​​​​