Hak İş Konfederasyonu Öz Güven Sen Adıyaman İl Başkanı Mesut Demir, 2016 yılında 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 4 bin 500 lira olduğuna dikkat çekerek, “Yeni yılda asgari ücret net 2 bin lira bandına getirilmelidir” dedi.
Hak İş Konfederasyonu Öz Güven Sen Adıyaman İl başkanı Mesut Demir, "Ücretin yeni yılda bin 600 liraya yükseltileceğine dair çıkan dedikodulara karşı, asgari ücretin 2 bin liraya çıkarılması gerektiğini belirtti. Günümüzde yoksulluk sınırının 4 bin 500, açlık sınırının ise bin 385 lira olduğuna belirtti. 
Maaş zamları ve kesintilerinin yapılması esnasında günümüz hayat şartlarının da göz önüne alınması gerektiğini dile getiren Demir, “Son günlerde asgari ücretin bin 600 liraya yükseltilmesi gerektiğine dair haberler görüyoruz. Bildiğiniz üzere bu yıl 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 4 bin 500, açlık sınırı ise bin 385 liradır. Hayat şartları her yıl değişiyor. Enflasyon artıyor, düşüyor, temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatları da aynı şekilde yükseliyor. İşçinin genel maaşı olan asgari ücret bu durumlar göz önüne alınarak tekrar düzenlenmelidir. Biz Hak İş olarak asgari ücretin bin 600 lira değil, 2 bin lira bandına çıkarılmasını talep ediyoruz. Bunu şimdi demiyoruz. Asgari ücretin bin 300 lira olacağı zamanda aynı açıklamayı yapmıştık. Bugün 2 bin liranın altında çalışan işçi arkadaşlarımızın birçoğunun nasıl ev geçindirdiğini ben bilmiyorum. Yani elbette ki asgari ücretin 3 bin, 4 bin lira bandında hükümette ister, işçide ister bizde isteriz. Ama şartlar belli. Yalnız şartları zorlayarak bence asgari ücret 2 bin lira bandına getirilmesi gerek diye düşünüyorum. Tabi asgari ücreti kamuda düşünemeyiz sadece. Özel sektörde çok sıkıntılar var. Bugün 3, 4 bin işçi çalıştıran özel şirketler asgari ücretin her artışında hemen sopayı gösteriyorlar. Bak çıkış yaparım 5 bin işçiyi 2 bine indiririm ki önceki dönemlerde yaptıkları gibi. Çok direndiler. Onun için belirli bir denge kurularak 2 bin lira bandına çekilmelidir asgari ücret” diye konuştu.
Adıyaman Cihan Haber