Çiftçilerin hak kaybına uğramamaları ve mağdur olmamaları için 28 Haziran'a kadar ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini ifade eden Sümer; "Sistem ile üretim bilgilerinin kayıt altına alınarak çiftçilerimizin desteklemeler acısından mağdur olmamaları için 28 Haziran 2019 tarihine kadar kayıt ve güncelleme işlemlerini yapmaları gerekiyor.  ÇKS başvurusu olmayan çiftçilerimiz yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri, prim uygulamalarında verilen desteklemelerden yararlanamamaktadır. Bu nedenle tarımsal desteklemelerden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için zaman kaybetmeden başvurusunu yaparak güncellemelerini yapmaları gerekiyor.

Çiftçilerimiz, 28 Haziran 2019 tarihinden sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri dışında yeni bir arazi kaydı yapamayacak. Ancak çiftçilerimiz, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazilerinin üretim bilgilerinin güncellenmesi işlemini, 15 Temmuz-15 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapabilecek" dedi.

Sümer, ÇKS başvurularının, odalarından alınan çiftçi belgeleri ve diğer istenen belgeler ile ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılabileceğini sözlerine ekledi.