Besni’de son dönemde birçok güzel hizmete imza atıldığının altını çizen Ak Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem, Besni-Gölbaşı  karayolu, hastane kavşağı ve çevre yoluna yapılması planlanan viyadük ile Besni Ana Cadde yol çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Çiğdem konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta içerisinde 472 konutu hak sahiplerine teslim etmiştik.  Şimdi ise ilçemiz için önemli olan diğer bir konu olan yollarla ilgili çalışmalarımız sürmekte. Bu çalışmalardan kısaca bahsedecek olursak,

BESNİ - ARABAN YOLUNUN 26 KM si tamamlandı

Gölbaşı - Adıyaman ayrımı, Besni - Araban yolunun Adıyaman ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu 41 km olup, 2016 yılı sonu itibariyle 26 km Bölünmüş yol ve sathi kaplama olarak tamamlanmıştır.

2017 yılında 5 Km Bölünmüş yol ve sathi kaplama yapılması hedeflenmektedir.

HASTANE KAVŞAĞI VE ÇEVRE YOLU VİYADÜĞÜNE 1 AY İÇERİSİNDE BAŞLANACAK

Hastane Kavşak köprüsü ve Besni Viyadüğünde herhangi bir aksilik olmaz ise çalışmalara 1 ay içerisinde başlanılması planlanmaktadır.

Hastane kavşağı modern bir şekilde hazırlanmış olup 3 katlı yani çok katlı bir kavşak şeklinde yapılacak.

Çevre yolu viyadüğü ise Soğukpınar Mevkiinden, Kurşunlu cami civarına yapılacak.

GÖLBAŞI - ADIYAMAN AYRIMI - BESNİ YOLU

Toplam 10 Km uzunluğundaki yolun ihalesi yapılmış olup, sözleşme aşamasındadır. Yaklaşık 10-15 gün içerisinde çalışmalara başlanılacak.Proje ile birlikte yol standartları artırılacak. Yol genişletilerek, virajlı bölümler en aza indirilecek.

BESNİ ŞEHİR GEÇİŞİ

5 Km tek yok (Atatürk Caddesi), 3 Km (Merinos Kavşağı) bölünmüş yol olmak üzere, Şehir geçişinin 8 Km'si bitümlü sıcak karışım yapılacaktır.

(Adıyaman - Gölbaşı) ayrımı - Besni - Araban Yolu Besni Şehir Geçişi bitümlü sıcak karışım yapılması işinin 05.04.2017 tarihinde ihalesi yapılmıştır. İşyeri teslimi yapılmış olup, şantiye ve tesis kurulum çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Yol yapım çalışmalarına başlanılacaktır.

Bu hizmetlerin hayata geçirilmesinde başta TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın olmak üzere Adıyaman milletvekillerimize, Valimize, kaymakamımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.