Yaklaşık 15 yıldan beri “Vatandaşa hizmet, insana yatırım en büyük sermayemizdir” anlayışıyla çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Ak Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem, Ak Parti olarak hem ülke geneli hem de Besni yerelinde üstüne koyarak bir çok hizmet gerçekleştirdiklerini  dile getirdi.

Besni’ye bağlı köylerde ki alt yapı ve içme suyu çalışmaları hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Çiğdem, İl Genel Meclis üyelerimizin desteği ile İl Özel İdaresi tarafından ilçemize önemli oranda kaynak aktarılmıştır. Aktarılan bu kaynaklarla yapılacak çalışmalarda özelikle vurgulamak istiyorum (Çetintepe Barajı sulama projesi dahilindeki toplulaştırma projesi dahil) alt yapısı tamamlanmamış köy kalmayacak.

Önümüzdeki günlerde alt yapı ve içme suyu çalışmaları başlayacak. Kanalizasyon tesisi yapımı ve ek ilaveler için Toplam: 1.000.000.00 TL. ödenek ayrıldı. Bu ödenek Akpınar Köyü, Kuzevleri Köyü - Beşkoz Köyü, Doğankaya Köyü, Üçgöz Köyü, Taşlıyazı Köyü ve Sarıyaprak Köyü için kullanılacak.

İçme Suyu işleri için ise Toplam: 820.000.00 Tl ödenek ayrıldı. Akdurak Çakmak Mez.- Şebeke Yenileme, Beşyol Köyü - Su deposu ve şebekesi yapımı, Uzunkuyu Köyü - Cazibeli Su şebekesi yapımı, Kurugöl Köyü - Su Şebekesi yapımı, Karalar Köyü - Sondaj Yapımı, Pınarbaşı Körtanlı mez.- Su şebekesi yapımı, Yazıkarakuyu Köyü - İçme suyu şebeke ve tesis yapımı, Tokar Köyü - içme suyu şebeke ve tesis yapımı ve Karagüveç Köyü’ne İçme suyu deposu yapılacak, dedi.

Bu hizmetlerin gerçekleşmesine vesile olan başta Meclis Başkan vekilimiz Ahmet Aydın’a, Adıyaman Valimiz Sayın Nurullah Kalkancı'ya, Adıyaman Milletvekillerimiz  Halil Fırat, Adnan Boynukara ve Salih Fırat'a, İl Başkanımız Mehmet Erdoğan'a, Besni Kaymakamımız Ahmet Gencer'e, İl Genel Meclis üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.