Son 2 yıldır Yenikent bölgesinde derslik eksiği olduğunu dile getirdiklerini ve buraya okul istediklerini söylediklerini belirterek; "2. Etap TOKİ civarında 16 derslikli bir ortaokul ve 24 derslikli bir ilkokul yapılacağını Sayın Milli Eğitim Bakanımız geldiğinde müjdelemiştik. Çok şükür ortaokulun yapımına başladık. İlkokulumuzun ihalesi yapıldı. Onun da yapımına önümüzdeki günlerde başlıyoruz. Bu şekilde Şehit Bekir Oruçtutan İlkokulundaki ikili eğitime son verip mağduriyeti ortadan kaldıracağız.

Çakırhöyük ve Kesmetepe beldelerimize de okul müjdesini vermiştik. Onların da ihalesi 15-20 gün içinde yapılacak ve yapımına başlayacağız. Ayrıca Atmalı ortaokulu 8 derslik, Karagüveç ilkokulu 4 derslik, Uzunkuyu ortaokulu 8 derslik ve Aşağı söğütlü ilkokuluna 4 dersliğin (yapımını biz devam ettiriyoruz) ihalelerini kısa sürede yapıp inşasına başlayacağız.

Tüm bunların yanında 2013 yılından beri takip ettiğimiz ve geçen yıl Besni'mize kazandırdığımız Fen Lisemize bina için gayret ediyorduk. Erdemoğlu Ailesi bu ihtiyacı karşılayacağını açıklayarak tüm halkımızı mutlu etmişlerdir. Besni'mizde yapılan bunca hizmete ilaveten katkı sunan hayırsever Besnili hemşerilerimizin hepsine çok teşekkür ediyorum.

Bunların yanında Fen Lisesi binasına yurt yapmak için de Besni Kaymakamlığımız kollarını sıvayacak. Bu konuda Besni Kaymakamımız Sayın Ahmet Gencer'e de teşekkür ediyorum.

Fen Lisesi'nin yapılacak binaya taşınmasıyla Şehit Mehmet Yağmur Lisesi'ni Fen Lisesi'nin şu anki binasına taşıyacağız. Boşalan Şehit Mehmet Yağmur Lisesi binasını da orta okul yapıp A.C. Yamazaki ilkokulunda ikili eğitim yapılmasının önüne geçeceğiz. Bu şekilde eğitimde derslik sıkıntımız kalmayacak.

Bu eser ve hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen tüm milletvekillerimize, valimize, kaymakamımıza ve il encümenlerimize teşekkür ederim.

Köy yollarımız, altyapı çalışmalarımız ve daha bir çok müjdeyi de önümüzdeki günlerde hemşerilerimizle paylaşacağız" dedi.