GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından %70 desteklenen “Bağcılıkta Çardak Sistemi Projesi” kapsamında Besni'de çiftçilere sistemin kurulumu ve faydaları hakkında bilgiler verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul; "GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından %70 desteklenen “Bağcılıkta Çardak Sistemi Projesi” kapsamında kurmuş olduğumuz 30 dekar bağ alanı, Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen, Gölbaşı, Çelikhan ve Kahta ilçelerinde bağcılık ile uğraşan çiftçilerimiz tarafından yerinde görüldü. Yapılan çalışmalar hakkında misafir çiftçilerimize sistemin kurulumu ve faydaları hakkında bilgiler verildi. Daha sonra Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsüne geçilerek yapılan toplantı neticesinde Enstitü Müdürü ve konu uzmanlarından da çardak sistemi hakkında bilgiler alındı.

Antepfıstığı Araştırma Enstitüsünün Çardak Sistemi deneme parselinde de uygulamalı olarak sistemin avantajları konu uzmanları tarafından çiftçilere anlatıldı. Birim alandan daha fazla ve kaliteli üzüm alınmasına olanak sağlayan çardak sisteminin, Üzüm ile özdeşleşmiş Besni'mizde gün geçtikçe artmasını ümit ediyoruz.

Yapılan teknik geziyi tertipleyen Adıyaman İl Müdürlüğümüze, projeyi destekleyen GAP İdaresi Başkanlığına, bizi misafir eden Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne ve ayrıca tüm çiftçilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.