Besni CHP İlçe Teşkilatı ve CHP’li Belediye meclis üyelerinin idare mahkemesine yaptığı itirazın ardından kararı değerlendiren mahkeme; Kamuya ait taşınmaz üzerinde inşaat yapılabileceği ve telafisi imkansız olan zararlar doğurabileceğini gerekçe göstererek,” yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan CHP İlçe Başkanı Vakkas Açar, “İlçemiz Erdemoğlu mahallesi Millet Bahçesi bitişiğindeki belediyeye ait olan arsa Hayrat Derneği’ne bedelsiz devredilmişti. Yapılan işlemin hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile bizde Cumhuriyet Halk Partisi Meclis gurubumuzla birlikte idare mahkemesine itirazda bulunmuştuk. Yaptığımız itiraz sonuçlandı. Mahkeme, yapılan işlemin hukuka aykırı olduğu belirtilerek, yürütmeyi durdurma kararı verdi,” dedi.

Besni Belediyesi tarafından Hayrat İnsani Yardım Derneği arasında imzalanan protokol ile hayata geçecek olan projenin içeriği ise, Yenikent'te Kur-anı Kerim Kursu ve hafızlık eğitimi verilecek Eğitim Merkezi yapılması olacaktı. Kuranı Kerim hafızlık, Kuranı Kerim eğitimi verilecek olan merkezde ayrıca birde cami yapılması planlanıyordu.