CHP heyeti bu kapsamda Besni'ye de gelerek sosyal, ekonomik ve kültürel anlamdaki sorunlar hakkında sivil toplum kuruluşları ile vatandaşları ziyaret ederek fikir ve düşüncelerini aldı.

CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç tarafından karşılanan heyet, parti binasında bir toplantı düzenledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Başkanı Hakan Kılınç; "Genel merkezimiz ülkemizde 24 ilde pilot bölge seçerek ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan araştırma yapmak üzere vekillerimi bu bölgelerde görevlendirdi. Bu illerden biriside bizim ilimiz. Biliyorsunuz ki kısa bir süre önce 31 Mart seçimlerini geride bıraktık. Genel Başkanımızın dediği gibi Türkiye’nin bir çok yerinde Mart'ın sonu bahar oldu. Tabi ki bizim görevlerimiz daha bitmedi, yerel yönetimlerde iktidarı yakaladık. İnşallah bu birliktelik ve bu güç ile birlikte ülkemizin de genel yönetimini alacağız. Şu anda ülkemizin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı ülkemizin tek umudu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizlerde bu birliktelik ile beraber bugün de yine sahalarda olacağız. Vekillerimiz ile birlikte STK’ları, esnaflarımızı, çiftçilerimizi ziyaret ederek onların fikir ve düşüncelerini alacağız ve kendimize bir yol haritası çizeceğiz. Ziyaretlerinden dolayı Milletvekillerimize ve diğer partili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.  

Kılınç'tan sonra konuşan CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak; "Mersin ve İzmir milletvekilimiz Besni’mize sizlerin düşüncelerini almaya geldi. Tabi biliyorsunuz ülkemizde de olduğu gibi Besni’de de siyasi iklim değişti. Artık yüzler Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönmeye başladı. Tabi bizler bunlarla ilgili Milletvekillerimizle birlikte sizlerin düşüncelerinizi alacağız ve Genel Başkanımıza rapor halinde bir yazı yazarak bildireceğiz. Genel Başkanımız da tahmin ediyorum ki bu raporlar sonucunda Adıyaman’a ve Besni’ye en kısa zamanda gelerek bu rapor doğrultusunda çalışmalar yapacak. Onun için sizin düşünceleriniz çok önemli. Düşünceleriniz olduğu gibi Genel Başkanımızın önüne gidecek ve tek tek okuyacak. Ben bununla ilgili ekonominin halka yansımasını ve siyasi iklim değişikliğin halkın üzerindeki etkisi ile ilgili düşüncelerinizi almaya geldim. Milletvekillerimiz de bu konular üzerinde oldukça dikkatli davranarak sizler ile Genel Başkanımız arasında bir köprü kuracaktır" dedi.

Çakmak'tan sonra konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen; "Biz bu tür toplantıları yapmaktan ziyade birbirimizle konuşmaktan çok sahada olmak zorundayız ve olacağız. Bize oy vermeyen kitlelerin neden bize oy vermediğini tespit edip, İstanbul örneğinde olduğu gibi şuan 11 Büyükşehir’de, 10 ilde ve toplamda 251 Belediyede Cumhuriyet Halk Partisi nüfusun %50’sini yönetmektedir, yerel yönetimlerde ve bunun %60’ını kontrol etmemiz gerekmektedir. Yani aslında Cumhuriyet Halk Partisi artık muhalefet partisi olmaktan çıktı. 17 yıllık yıkılmaz denilen AKP’nin bileğini İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana başta olmak üzere bileğini büktü ve partimiz Cumhuriyet Halk Partisi iktidara doğru yürüyor. 2020 Kasım ayında erken seçim olabilir. Yarın olsa il ve ilçe başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve genel merkezimiz ile bizler seçime hazırız ve Türkiye Cumhuriyetini yönetmeye, hakların eşitliği için insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları için ve her türlü hak ihlali için ama en önemlisi demokrasi için, biz ülkeyi nasıl 96 yıl önce kurtardıysak, kurduysak şimdi yeniden inşa etmek için birlikteliği, kardeşliği, dostluğu ve demokrasiyi yeniden getirmek için bu göreve talibiz. Türkiye Cumhuriyetinin 100. Kuruluş yılında 2023’te Cumhuriyet Halk Partisini hep beraber iktidara taşıyacağız. İşte bizim buraya gelme amacımız, bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi il binalarında, ilçe binalarında, genel merkezde, mecliste ve belediye başkanlıklarında oturmayacak. Genel Başkanımız o yaşta adalet için, hak için, hukuk için 500 Km yürüdü ve bu olay Türkiye’de bir şeylerin değişeceğinin göstergesiydi ve Genel başkanımızın öngörüsü ile birlikte genel merkezimizdeki MYK üyelerimiz, parti meclisi üyelerimiz ortak ve birlikte omuz omuza çalışarak önce 2018, daha sonra da 31 Mart’ta bunların karşılığını aldık. Ama en önemlisi İstanbul’du.  31 Mart'ta hepiniz biliyorsunuz birçok kişi buradan İstanbul’ a gitmiştir ve gidemeyenlerde İstanbul’da ki akrabalarını aramıştır. Elimizden aldıkları hakkımızı bu sefer çok açık bir fark ile geri aldık. Bu sadece seçim kazanmak değil, birlik olduğumuz zaman, birlikte olduğumuz zaman hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi'nin önünde duramaz. 2020’de olmadı, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde bu ülkeyi tekrar haramilerin saltanatından kurtaracağız" dedi.  

Son olarak konuşan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise; "31 Mart'taki süreç kolay bir süreç değildi ve 31 Mart'tan sonra önümüzdeki süreçte hiç kolay değil. Türkiye’de demokrasiden, özgürlüklerden, bağımsızlıktan, barıştan ve bir arada kardeşçe eşit yurttaşlık anlayışıyla yaşam haklarımızdan ödün verdikçe baskı, zulüm ve faşizm daha da kendini büyütüyor, büyüyor ve bundan zarar gören yine biz oluyoruz, halkımız oluyor. Türkiye'de baskı uygulayanlar, bunu bir müddet bir yere kadar getirdiler ama halkımız, 31 Mart yerel seçimlerinde artık ayağa kalktı. Toplumsal barış diye bir şey kalmadı. Her şey artık hayatımızı olumsuz hale getirdi. Üretim kalmadı. Tütünde üretim serbest diyorsun ama sonra da satamazsın diyorsun. Türkiye'de gerçekten akıl almaz bir süreç yaşanıyor. Bizim toplumsal barışa yeniden imza atmamız lazım ve bunu da hep birlikte yapacağız. Şuan önümüzde önemli bir süreç var. Mevcut Belediye Başkanlarımızın her şekilde yanında olmak, onların başarısı için, iyi bir şeyler yapması için örgütlü olarak her şeyi yapmak zorundayız. Bizler buraya vatandaşlarımızdan oy istemeye gelmedik. Yarın seçim olduğunda Adıyaman'da seçimi nasıl kazanabiliriz, bunun stratejik yolu ve yöntemi nedir, bunları incelemeye ve çalışmaya geldik. Gittiğimiz her yerde vatandaşların sorunlarını ve sıkıntılarını dinlemek, onların taleplerini öğrenmek ve bununla alakalı bir yol çizebilmek adına buradayız" dedi.

Parti binasındaki toplantının ardından CHP heyeti, Besni'de çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerine esnaflara ve vatandaşlara bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.