Heyet, esnafın pandemi sürecinde yaşadığı zorlukları dinledi ve gerekli desteği göremeyen esnafın unutulmamasını dile getirerek hükümete seslendi.

Ekonomi Masası olarak Besni'ye gelen CHP Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek ile Uşak Milletvekili Özkan Yalım Besni'ye gelerek öncelikle şehir içi minibüs esnaf kooperatifini ziyaret ederek burada minibüsçü esnafı ile sohbet etti. Ardından Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen'i ziyaret ederek pandemiden dolayı yaşanan sıkıntıları dinledi. Heyet daha sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Besni Şire Pazarını gezen heyet esnafın isteklerini ve şikayetlerini dinleyerek onlara çözüm önerilerinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından açıklama yaparak, pandemi sürecinde esnafın kendi kendine mücadele vererek ayakta kalmaya çalıştığını söyledi. Devleti yanında görmek isteyen esnafın sadece yasaklar ile karşılaştığını ifade eden Akın; "Biz şuanda CHP Ekonomi masası olarak Adıyaman'dayız. Bizde İstanbul Milletvekilimiz Gökhan Zeybek ve Uşak Milletvekilimiz Özkan Yalım ile birlikte Besni'deyiz. Besni'nin sorunlarını, sıkıntılarını yerinde görüp çözüm önerilerimizi anlatmak için geldik. Bizi buraya gönderen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

PANDEMİ SÜRECİ İÇERİSİNDE ESNAFIMIZ KENDİ KENDİNE MÜCADELE EDİYOR

Esnafımız ve çiftçimiz şuanda bir sıkıntı içerisinde. Pandemi süreci içerisinde esnafımız kendi kendine mücadele ediyor. Devleti yanında görmek isteyen esnafımız sadece yasaklar ile karşılaşmış durumda. Yasaklar esnafın dükkanından içeriye giriyor ama lebaleb kongrelerde içeriye girmiyor. Bunun adına insafsızlık denir, adaletsizlik denir. Bunun ne akılla, nede bilimle hiç bir şekilde alakası yoktur. Burada iyi yönetilemeyen ve savrulan bir Türkiye var. Bunun bedelini de maalesef esnafımız ödüyor. Besni bir tarım bölgesi ama elektrik faturaları ile esnafımız mücadele içerisinde. İki yılda sulamaya yüzde yüz sekiz zam geldi. Allah aşkına soruyorum, bu çiftçi nasıl üretecek, nasıl satacak ve nasıl kazanacak? Üretse para yetmiyor, satsa para yetmiyor. Onun için ne yapıyor tarlasını toprağını terk ediyor. Esnafımız zaten dükkanlarını açamıyor.

Şuanda beş ayrı bölgede bütün milletvekillerimiz sahada. Allah'ın izni ile milletimizin desteği ile önümüze gelen ilk sandığı kazanacağız. Esnaf günlük siftah yapmadan dükkanını kapatıyor, veresiye defterleri almış başını gitmiş. Şimdi biz çözüm önerilerimizi hazırlıyoruz. Hiç merak etmeyin Allah'ın izni ile milletimizin desteği ile iktidara geleceğiz ve bütün bu sorunları çözeceğiz. Bütün projelerimizi yandaştan yana değil, halktan yana, vatandaştan yana kullanacağız. Şeffaf olacağız neyin ne kadara yapıldığını bu millet bilecek ve ne yaparsak yapalım hesabını vereceğiz. 5 liralık ürün 5 lira olarak milletin karşısında olacak. Şuanda Bakın bizler şuanda merkezde çarşının göbeğindeyiz ve esnafımızı tek tek dolaştık. Biz onların temsilcisi ve sözcüleri olarak sahadayız ve onların sıkıntılarını dile getiriyoruz. İnşallah birlikte bu düzenden kurtulacağız ve herkesin hakça kazandığı, devletin iktidarımızda şeffaf olduğu ve herkesin rahat nefes aldığı bir Türkiye oluşturacağız. Biz milletimizin hizmetkarıyız" dedi.