Tarihe yüzyılın savaşları olarak geçen Çanakkale Deniz Savaşı ve Şehitleri Anma Günü’nün 104. yıldönümü kutlama programı Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 Programa Besni İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Cumhuriyet Savcısı Aysun Erol, Besni Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar, Besni İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Besni Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol tarafından yapıldı.

Yonarkol konuşmasında; ‘’Çanakkale şehitlerini anma günü vesilesi ile bir araya geldiğimiz bu anlamlı ve özel günde; bu toprakları bize vatan kılmak için, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden başta, Ulu Önde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bütün gazilerimizi ve şehitlerimizi minnetle ve saygı ile anıyoruz’’ dedi.

Program saat 14.00’da Besni Şehit Eren Kupal MTAL’de devam edecektir.