Kaza yerinde bir açıklama yapan Başkan Çakmak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Bugün burada ne yazık ki ilimize okumaya gelen kardeşlerimizin acısını paylaşmaya geldik. Öncelikle öğrenci kardeşlerimizden vefat eden Elif Dağdelen ile Emine Şevval Aydemir’e Allah'tan rahmet, ailelerine ve arkadaşlarına sabır diliyorum.

Şu anda bulunduğumuz nokta Adıyaman Üniversitesi ve Altınşehir mahallemizi bölen bulvar kısmı ve yaklaşık 15 bin kişinin yaşam alanlarına gidiş geliş için kullandığı bir yer. Araç trafiğinin yoğun olduğu Adıyaman giriş noktalarından biri ancak, ne bir alt geçit, ne üst geçit, ne de yaya geçidi ve sinyalizasyon yok. Adıyaman Bulvarı baştan başa 15 km ve Adıyaman’ın tamamını ikiye bölen bir şekilde oluşmuş, trafiği ve yaya geçitlerini rahatlatmak için yeni keşiflere ihtiyaç yok. Ülkemizin bir çok yerinde olduğu gibi, çevre yolları trafiği alt ve üstten vermek sureti ile halk dilinde, batı çıktı olarak bilinen araç trafiğini rahatlatacak ve yayaların rahatlıkla kullanabileceği alt ve üst geçitler yapmak mümkünken neden ve ne bekleniyor?

Bakınız bulvarımızda daha öncede çeşitli kazalarda kaybettiğimiz canlarımızda oldu, yaralılarımızda oldu ancak, tüm bu olumsuzluklara karşı Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve Şefliği ile belediyemizin önlem almak bir yana, adeta kör ve sağırı oynaması içimizi acıtmış ve ölümlere davetiye çıkartmıştır. Adıyaman bulvarında emniyetli olarak yol almak ve yaya olarak karşıya geçmek için daha kaç canımızın yitip gitmesi ya da yaralanması gerekmektedir. Yaya geçitlerine sinyalizasyon koymak Adıyaman bulvarında araç ve yaya trafiğini rahatlatacak, yayalarımızın can güvenliğini sağlamak için çalışma yapmak bu kadar zor mu?

Buradan hem Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve Şefliğine, hem de ilimizin belediyesine sesleniyorum, artık yeter. Başka canlarımız gitmezsin. Özelikle bulvarda yaya güvenliğini ve araç trafiğini güvenle yapmayı sağlamak için çalışma yapmaya, görevlerini yerine getirmeye her iki kurumu da davet ediyorum. Görevlerini yapsınlar ki, başka canlarımız kazalara kurban gitmezsin" dedi.