Çakırhüyük Ortaokulu Kız Futbol Takımı bir ilke daha imza atarak "TBMM Mahallede Maç Var" futbol turnuvası kapsamında Adıyaman'da’ yapılan bölge finalinde 6 takım arasında Bölge Şampiyonu oldu. Güneydoğu Anadolu bölge şampiyonasında Diyarbakır  ve Batman kız futbol takımlarını yenerek Güneydoğu Anadolu bölge şampiyonu olan Çakırhüyük Kız Futbol Takımı yarı final müsabakalarına katılacak.

TBMM tarafından organize edilen ve spor sevgisi olan her çocuğun rahatlıkla erişebildiği mahalle futbolunun heyecan ve saflığını 23 Nisan ruhu ile birleştirmek amacı ile 11 - 13 yaş gurubu çocuklara yönelik tüm ülke genelinde '23 Nisan Futbol Turnuvası Mahallede Maç Var' müsabakalarında Adıyaman gurubunda mücadele eden ve ilimizi temsil eden Çakırhüyük Ortaokulu Kız Futbol Takımı gurup birincisi olarak, 30 Mart- 3 Nisan tarihleri arası Erzurum'da yapılacak olan yarı final müsabakalarına katılacak. Burada başarılı oldukları taktirde 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kapsamında TBMM içerisinde bulunan futbol sahasında yapılacak olan final müsabakalarında ilimizi temsil edecek.

Erzurum'da yapılacak yarı final maçlarına 12 kız 12 erkek olmak üzere toplam 24 takım katılacak.  Kategorilerinde başarılı olan 6'şar takım ise final maçlarına katılacaktır.