Kaymakamlık önünde düzenlenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yılında düzenlenen anma programına, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Garnizon Komutanı Asteğmen İlker Ertaş, Besni Belediyesi Başkan Vekili Ömer Oral, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Köse, Besni İlçe Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Barış Kara, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar, İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk koyma, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı salonunda Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi Müdürü Şükrü Karadeniz; " Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan Atatürk’ü ölümünün 82. yıl dönümünde anmak için toplanmış bulunmaktayız. Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile evrensel bir kişidir. Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak, Türk milletini, çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrim gerçekleştirmiştir. O’nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; 'Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar’ demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip çıkılmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye ulaşılmasını arzu ve temenni etmiştir. İşte, 10 Kasım’lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Ünlü bir devlet adamının dediği gibi 'Atatürk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için de doğmazlar; onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır'. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 82. yılında, Türk Ulusu’nun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önder Atatürk’ ü bir kez daha gurur, özlem ve minnetle anıyoruz" dedi.

 Konuşmanın ardından Aşık Veysel'in kendi sesinden "Atatürk'e Ağıt" adlı türkü dinletildi. Türkü dinletisinin ardından, Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan 1958 yapımı belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan, Atatürk Oratoryosu sunumunun ardından program sona erdi.