Ankara'da büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri lojman bölgesinde askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana geldiği öğrenildi. Olay sırasında 2 ayrı patlama sesi duyuldu. Ankara Valiliği, olayda 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Valilik patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiği belirtildi.

BOMBALI SALDIRI: 18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre; 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin yaralandığını, patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi.


3 SERVİS ARACI YANDI

Alınan bilgiye göre, patlamada üç servis aracında ve bir özel araçta ağır hasar meydana geldi. Olay yerinde çok sayıda yaralıya sağlık ekipleri müdahale etti.

OLAY YERİ İNCELEMELERİ BAŞLADI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri de olay yerinde incelemelerine başladı.

POLİSTEN "UZAKLAŞIN" ÇAĞRISI

Patlama bölgesi polis tarfından çembere alındı. Yeni bir patlama riskine karşı polisvatandaşlara "uzaklaşın" uyarısı yaptı. Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı. Polis ve asker geniş güvenlik önlemleri aldı.


PATLAMA BÖLGESİ ÇOK KRİTİK

Patlama bölgesi Genelkurmay Başkanlığı'na 300 metre mesafede, general-amiral lojmanlarının hemen karşısında. TBMM'ye ve İçişleri Bakanlığı'na da oldukça yakın bir bölge.

KUMRULAR PATLAMASININ OLDUĞU BÖLGEYE ÇOK YAKIN

Patlamanın meydana geldiği sokağın 1.5 km kuzeyinde, Kumrular Caddesi bulunuyor. Bu caddede 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen terör saldırısında 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu saldırıyı PKK terör örgütünün yan kolu TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlenmişti.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Ankara'da askeri servis konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi kararlaştırıldı.


VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Çevredeki vatandaşlar patlamanın şokunu yaşadı. Kimi vatandaşlar ise gözyaşlarına boğuldu.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden şu açıklama yapıldı:

"17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir.

Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

BAŞBAKAN AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NE GEÇTİ

Başbakan Ahmet DavutoğluAnkara'da meydana gelen patlama ile ilgili, "Patlama bilgisi geldi, bakacağız" dedi. Başbakan, Cumhurbaşkanlığı sarayındaki güvenlik zirvesinden az önce çıkarak AK Parti Genel Merkezi'ne geçti.


VEYSEL EROĞLU: TERÖR ÖRGÜTÜ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EroğluAnkara'da meydana gelen patlamayla ilgili, "Bir terör örgütü gerçekleştirdi diye duyum var" dedi.


ÇELİK: TERÖR HAİNLİĞİNİ GÖSTERDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Terör Ankara'da alçaklığını ve hainliğini bir kez daha gösteriyor" dedi.Polis, bölgede yeni bir patlama olasılığına karşın çevredekilere "Uzaklaşın" uyarısı yaptı.
haberler.com