Toplamda 500 Kurum, Sivil Toplum Kuruluşu ve esnafa ulaşılan etkinlik ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Sait Erdem; "Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü. Bizler de Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi olarak tam 104 yıl önce 18 Mart 1915’te Çanakkale’de bizim için duran kalpleri yad etmek istedik. Bu vesileyle farklı bir etkinlik hazırlayarak Besni halkında farkındalık oluşturmak istedik. Daha önceleri salonlarda icra edilen anma törenlerini ilçemiz genelindeki tüm esnaf ve iş yeri sahiplerine ulaştırmayı amaçladık. Böylece toplumsal bir farkındalık etkinliği ortaya çıktı.

Okul yönetimi ve öğretmenlerle yapılan istişareler sonucu gönüllülük esasına bağlı olarak 2 kız 1 erkekten oluşan toplam 42 öğrenci grubu oluşturuldu. Öğretmenlerimizce yapılan planlamalar çerçevesinde her öğretmenin üç grup öğrenci ile ziyaret edeceği esnaflarımız belirlendi.

Esnafları ve iş yerlerini gezen öğrencilerimiz, esnaflardan izin alınarak önce günün anlam ve önemine binaen bir küçük konuşma yapıldı. Sonra Çanakkale Savaşı esnasında yaşanan bir hikâye anlatıldı. Ardından esnafımıza Çanakkale Savaşında askerimizin yediği yemek menüsü ve Çanakkale’de şehit olan Adıyamanlı askerlerimizin listesi sunuldu. En son da rengini şehitlerimizin al kanından alan şanlı Türk Bayrağımızı takdim edildi. Bu şekilde 500 esnafımıza ulaşıldı.

Bu çalışma esnasında desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Gencer Bey’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Demirel’e, maddi ve manevi desteklerini her zaman hissettiğimiz okulumuz öğretmenlerine ve tabi ki güzel yürekli öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan ziyaretlerin bir kısmına katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ise; "Çanakkale savaşı bir diriliştir. Boynumuza vurulmak istenen esaret zincirinin kırılarak düşmanın yüzüne çarpılışıdır. Çanakkale yüzyıllar boyunca anlatılması gereken ve anlatılacak bir destandır. Bu sebeple bu anlamlı etkinlik okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından gerçekleştiriliyor. İlçemizin her köşesinde bugün Çanakkale var ve bundan sonra da her daim olacaktır. Emeği geçen başta okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, Çanakkale ruhun ebediyete kadar toplumumuzun ruhunda olmasını diliyorum" dedi.