Erdemoğlu Holding yönetim kurulu başkanı İbrahim Erdemoğlu, BEV Başkanı Andan Sabak Özbay, Besnili iş adamı Vakkas Kumral, Sıtkı Değirmenci ve İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği Başkanı Ali Bozmaz Sefaköy Besnililer Dayanışma Derneğinde öğrencilerle buluşarak hem yemek yediler, hem de öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinlediler.

İbrahim Erdemoğlu; öğrencilere, babaları merhum Mehmet Erdemoğlu’nun hayatı, iş ve insana bakışı, değerleri, prensipleri, deneyimleri ve bilgi birikimlerinin anlatıldığı “Besnili Bilge” kitabını imzalayarak armağan etti. İbrahim Erdemoğlu her bir öğrenciyle tek tek ilgilenerek, sorunlarını dinledi.

Besnili iş insanı Vakkas Kumral sponsorluğunda öğrencilere Besni yöresine ait yemek ikramında bulundu. Öğrencilere daha sonra Atatürk'ün 'Nutuk' adlı kitabını armağan eden Vakkas Kumral'da öğrencilerle ilgilenerek sohbet etti.

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Andan Özbay Sabak, BEV kurulduktan bu güne kadar burs imkanı sağladıklarını, Besni'de okulların açılmasına ön ayak olduklarını, Besni'de eğitim ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade ederken öğrencilerin, hayata atılmalarına destek olduklarını söyledi. Birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini söyleyen Andan Sabak Özbay, okul hayatının dışında da öğrenmenin devam ettiğini, öğrencilere hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini ve ileriki tarihlerde daha güzel günler görmelerinin kendilerini daha mutlu edeceğini ifade etti.

Sıtkı Değirmenci yaptırdığı çantanın bir yüzünde Atatürk ve Nutuk kitabının resmi bir tarafında ise Mehmet Erdemoğlu ve kitabının resmi basılı olarak hazırlattı. Çantaların içerisine İbrahim Erdemoğlu ve Vakkas Kumral tarafından hediye edilen kitaplar konularak öğrencilere teslim edildi.

Bu tarz buluşmaların devam etme kararının alındığı ve bir sonra ki buluşmanın, 23 Nisan tarihinde iftar programı ile tekrarlanacağı öğrenildi. Gerçekleştirilecek olan buluşmayı Besnili İş Adamı Ali Balta üstlendi.