Genel Kurula mütevelli heyeti üyeleri ve çok sayıda hemşerimiz katıldı. Genel Kurulda Divan Başkanlığına Ali Aslanbay getirilirken, katip üyeliklerine ise Av. Neşet Aytekin ve Halil Rabuş seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genel Kurul Toplantısının açılış konuşmasını yapan başkan Ali Balta kendi dönemine ait faaliyet raporlarını okuyarak bilgiler verdi.

Denetim raporunun Erdal Teknikel tarafından okunmasının ardından yönetim ve denetim kurulu faaliyetleri ayrı ayrı oy çokluğu ile ibra edildi. 2019 yılı tahmini bütçesi ise BEV Sekreteri Emine Oğuz tarafından okunarak yeni seçilecek yönetime bütçe fasıllar arasında aktarma yapılmasıyla ilgili yetki verilmesini oyladı ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha sonra seçime gidildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Başkanlığa Bedir Sabak seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu; "Ali Aslanbay, Mehmet Balta, Erdal Teknikel, İbrahim Bağış, Metin Kütük, Mehmet Kaban, İbrahim Dayıoğlu, Veysel Önder, Ahmet İlerigözcübaşı, Nuri İhan, Şaban Çağıran, ve Bekir Güneşhan.

Seçimin ardından Divan Başkanı Ali Aslanbay, Başkan Ali Balta ile yönetimine katkılarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, yeni yönetime başarılar diledi.

Dilek ve temenniler bölümünde yeni başkan Bedir Sabak'ın rahatsızlığından dolayı konuşmayı eşi Handan Sabak yaptı. Sabak, geçmiş dönem Besni Belediye başkanlarından yakınarak; "Önceki dönemlerde Besni Belediye Başkanları vakfımıza verilmesi planlanan yurt arsası ile ilgili dönemin başkanları tarafından oyalandık ve arsa bize tahsis edilmedi. Umarım şimdiki Belediye Başkanı bu yanlışı görür ve mevcut dükkanların karşılığı olarak tapuyu vakfımıza verir diye düşünüyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Ali Aslanbay ise yurt binasının ellerinden alınmasının içlerini kanattığını söyledi.  

Eski BEV Başkanlarından Mehmet Karakuş ise; "Mehmet Kaban'ın BEV Başkanlığı döneminde dönemin Belediye Başkanına arsayı satın parasını bize verin dediğini hepimiz biliyoruz" dedi.  

Yine eski BEV Başkanlarından Halil Rabuş, Besni'deki yurt binası arsası konusunda en büyük zararı dönemin BEV Başkanı Mehmet Kaban'ın verdiğini söyledi.

Söz alan Müyesser Aslanbay ise; "Besni Eğitim Vakfı olarak Besni'de okuyan orta ve lise öğrencilerine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak destek verelim. Ortaokul çocuklarına eğitim verelim. Henüz kendimizi çocuklarımıza tanıtamamışız. Ortaokuldan alıp üniversiteye kadar maddi manevi destekleyelim. Çağdaş Yaşam Derneği olarak bu tür faaliyetler yapılıyor ve faydası da görülüyor.

Ayrıca Besni Eğitim Bayramında çok güzel panelistler getiriyoruz. Ama maalesef halkın katılımı olmuyor. Aile içi toplumla iletişim gerekli. Kadınlarımızla diyaloga geçerek kooperatifleşelim ve kadınlarımızı üretime yönlendirelim" dedi.

İzmir Besnililer Dernek Başkanı Veysel Önder; "Vakıf olarak öğrencilere bursu az veriyoruz. Bununla ilgili komisyon kurup, burs sayısını arttıralım. Belediyeler ve sanayicilerimizi ziyaret edip bu konuda destek isteyelim. Çoğu şirketlerimizin yardım fonları var, ama maalesef bu şirketlerden istemiyoruz. Komisyon kuralım ve Besnili şirket ile sanayicilerimizden destek isteyelim. Ayrıca sosyal medyada Besni'deki fakültenin öğrenci azlığını görüyoruz ve bu üzücü oluyor. Fakültemize sahip çıkalım ve vakfımızı güçlendirelim" dedi.

BEV Kurucu Başkanlarından Şükrü Kaleağası ise; "Eğitim Vakfımızda çok güzel bayrak yarışı oluyor. Öz eleştiri olması güzeldir. Biz kocaman Besni ailesiyiz. Dayanışma, kaynaşma ve kardeşlik içerisinde bu işi götürüyoruz" dedi.  

Kaleağası'ndan sonra konuşan iş adamlarımızdan Bekir Güneşhan; "Besnililerin çok olduğu yerlerde vakıf olarak şubeler açılmasını istiyorum. Müyesser hanımın fikirlerine de tamamen katılıyorum. Bu gibi görevlerde bayanların katılması daha olumlu olur" dedi.  

Daha sonra söz alan İstanbul Mevlana'yı, Yunus Emre'yi ve Güzel Sanatları Sevenler Derneği Başkanı İsmail Yüksel; "Bu zamana kadar Besni Eğitim Vakfı 4 bin öğrenciye burs verdi. Mezun olan öğrencilerden hiç burs veren oldu mu? Şartlı olsa mezun olup işe başlayınca burs alan öğrenciler burs verse bugün daha çok öğrenciye burs verilir" dedi.

Son olarak konuşan Aşağıçöplülüler Dernek Başkanı Vakkas Karakuş; "Adıyaman ve Besnililer dernek ve vakıf olarak birbirine yakın değil. Yakınlaşırsak daha iyi olur. Ayrıca Besni Eğitim Vakfı olarak zayıflıyor ve güç kaybediyoruz. Birlik beraberlik olursa daha da güçleniriz" dedi.

Genel Kurul Toplantısının ardından aynı gün akşam düzenlenen Gala Yemeğinde sanatçı Arzu Akay, Duygu Koçak ve Tuncay Okutan tarafından türküler seslendirildi.

Geceye BEV yönetimi, önceki başkanları, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu,  MAHER Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu ve aileleri, Besnili Dernek Başkanları ve yöneticileri, bürokratlar, işadamları ve basın mensupları katıldı.

Yaklaşık 130 kişinin katıldığı Gala Yemeğinde gecenin geç saatlerine kadar hemşerilerimiz gönüllerinde eğlendi.

Gala Yemeğinden elde edilen gelirin ise Besni Eğitim Vakfı tarafından öğrencilere burs olarak verileceği belirtildi.

Gala Yemeğinde yeni BEV Başkanı Bedir Sabak tarafından Ali Balta’ya BEV’e verdiği maddi manevi  hizmetlerden ötürü plaket verildi.