Besni Eğitim Vakfı (BEV) geçtiğimiz hafta sonu Olağan Mali Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. 
İstanbul Şişli/Mecidiyeköy'de bulunan vakıf binasında yapılan kongrede Divan Başkanlığına Mehmet Baykara getirilirken, katip üyeliklerine ise Seçkin Çoban ve Bekir Güneşhan seçildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Olağan Mali Genel Kurul Toplantısının açılış konuşmasını yapan Besni Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Bağış, vakfın faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, kendi dönemine ait faaliyet raporlarını okudu. BEV Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çağıran tarafından ise denetim raporu ve 2020 yılı tahmini bütçe okunarak ibra edildi.

Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ve Besni Belediye Başkanını E. Mehmet Emre mali genel kurul sırasında telefon ile toplantıya katılarak genel kurulun hayırlı olmasını dilediler.

BEV Başkanı Bağış, olağan mali genel kurul toplantısının 4 Nisan'da yapılacağını, ancak dünya genelinde yaşanan korona virüs salgınının ülkemize de sıçramış olması karşısında tedbir amaçlı olarak 2 kez ertelediklerini söyledi. Salgından dolayı toplantılarını geniş kapsamlı olarak yapamadıklarını da söyleyen Başkan Bağış, genel kurul toplantılarına katılan herkese teşekkür etti.

Başkan Bağış, bu yıl 22.'sinin düzenlenmesi planlanan Besni Eğitim Bayramı'nın kısmi olarak kutlanacağını da ifade ederek; "Dünya'da ve Türkiye'de ilk ve tek olarak kutladığımız Besni Eğitim Bayramımızın bu yıl 22.'sini büyük coşku ile kutlamak istedik. Ancak yaşanan koronavirüs salgınından dolayı 22. Besni Eğitim Bayramı'nı kısmi olarak kutlamayı planlıyoruz. Maalesef büyük etkinlikler yapamayacağız. Ama sosyal medya ve ulusal medyadan eğitim panelleri olmak üzere İstanbul'da geniş kapsamlı bir etkinlik yapmayı planlıyoruz. Etkinliklerimizi 25-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirmek için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerine yer verdi.  

Divan Başkanı Mehmet Baykara ise BEV Başkanı İbrahim Bağış ve Yönetim Kurulu Üyelerine başarılar diledi.