Besni Eğitim Vakfı 24. olağan genel kurul toplantısını vakıf binasında gerçekleştirdi.

Olağan Genel Kurul Toplantısına Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tüy'ün yanı sıra Besni Dernekler ve çok sayıda hemşerilerimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta, 24. olağan genel kurul toplantılarına katılan herkese teşekkür etti. Başkan Balta Besni için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Genel Kurul toplantısında Divan Başkanlığına Mehmet Kaban seçilirken, katip üyeliklerine ise Mehmet Savaşoğlu ile Metin Kütük getirildi.

Faaliyet Raporu Başkan Ali Balta, 2017 bilanço ve denetim raporu ise Vakıf Muhasibi Erdal Teknikel tarafından okunarak ayrı ayrı ibra edildi.

Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çağıran'ın istifa dilekçesi kabul edilmedi. Vakıf üyeleri, donanımlı ve değerli arkadaşları olan Şaban Çağıran'ı kaybetmek istemedi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesinde 5 bölüm açılacağını, fakat öğretim görevlisinin bulunamadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarım saatlik bir görüşme yaptığını belirten Erdemoğlu; "Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmemizde Besni Üniversitesi'ni kendisine ilettim. Ayrıca öğretim görevlisi bulunmasında bize yardımcı olmalarını söyledim.

Buradan Besnili iş adamlarımıza sesleniyorum. Besni'nin ekonomi ve eğitim noktasında ilerlemesi için Besni'ye yatırım yapmalarını istiyorum" dedi.

STK'lar ve BEV olarak Besni'de yaşayanlara tepeden bakmamaları gerektiğini de söyleyen Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu; "Biz Besnililerin üstünde değiliz. Ne hizmet yaparsanız yapın, Besni'de kendinizi üstün görmeyin. Besni'nin Eğitim Vakfına ihtiyacı yoktur, Eğitim Vakfının Besni'ye ihtiyacı vardır. Eğer Vakfa karşı Besni'de istenilen özveri gösterilmiyorsa nerede hata yaptık diyerek düşünmemiz gerekiyor" dedi.

Daha sonra söz alan Vakıf Başkanı Ali Balta Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tüy'den konferans salonu bulunmasında yardımcı olmasını istedi. Mehmet Ali Tüy ise hemşerilerine her zaman kapılarının açık olduğunu, gerekli yardımı her zaman yapacağını söyledi.

Füsun Şüküroğlu ise, 2 yıldan beri üyeliğinin kabul edilmediğini ve bunun nedenini anlamadığını söyledi.