Yıllardır Besni'nin kanayan yarası olan içme suyu problemi çözüldü. Besni ve Gölbaşı ile 4 Belde ve 12 köyün içme suyunu karşılaması amacıyla Erkenek İçme Suyu Birliğinin çatısı altında Besni Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesinin takip ettiği, Erkenek İçme Suyu projesi ihalesinin yapılması için onay verildi.

Projenin hayata geçmesi ile birlikte Erkenek'ten gelecek olan su hem sağlıklı ve güvenilir olacak, hem de uzun vadede Besni Belediyesini maddi olarak rahatlatacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre; "AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Aydın ve çok kıymetli Adıyaman milletvekillerimizin çabası sonucu Erkenek İçme Suyu projesi ihalesinin yapılması için onay verildi. İhale yapım onayı verilen Besni ve Gölbaşı içme suyu isale hattı projesi ile Erkenek kaynağından alınacak su 130 km uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla ulaştırılacak. Bu proje ile Besni ve Gölbaşı ile 4 Belde ve 12 köy içme suyu ihtiyacı Erkenek'ten gelecek olan su ile karşılanacak.

Besni'mizin ivedilik ile çözülmesi gereken problemi içme suyuydu. Çünkü içtiğimiz suyun Besni Belediyesine yükü aylık 250-300 Bin TL elektrik faturası bedeli oluyor. Sugözü mevkisinde iki pompa ile yola çıkarıyoruz, oradan da depolara dolduruyoruz. Buda ciddi bir elektrik sarfiyatına yol açıyor. Erkenek’ten gelecek olan su hem sağlıklı, hem de güvenilir olarak bizi uzun vadede maddi olarak da rahatlatacak.

Bu önemli yatırımın Besni'mize kazandırılması noktasında bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyerek özellikle bu işin uzun zamandan beri takipçisi olan başta AK Parti Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Aydın olmak üzere, milletvekillerimize, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'ye, DSİ Genel Müdürümüz ve ekibiyle emeği geçen herkese teşekkür eder, hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Erkenek İçme Suyu şimdiden Besni'mize hayırlı uğurlu olsun" dedi.