Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar Başkanlığında düzenlenen toplantı Recep Tayip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat ve GMDK Başkanı Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Besni Belediye Başkanı M.Eyüp Emre, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, Suvarlı Belediye Başkanı Gülfer Ağır, Köseceli Belediye Başkanı Kerim Durgut, kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, Çakırhöyük Belediye Başkanı Miktat Çetin, İl encümenleri ve kurum amirleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda kurum amirlerinin hazırladığı sunumlarla ile Besni ilçe ve belde ve köylerinin eksikleri ve yapılanlar hakkında bilgiler verildi.

Gerçekleştirilen sunum ve toplantının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın şu ifadelere yer verdi: "

AK Parti farklılık gözetmeden çalışmalarını sürdüren bir partidir. Memleket hepimizin ortak memleketi bu ortak payda da bu şehre, en güzel hizmeti nasıl yapabiliriz düşüncesindeyiz. Valimize ben bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Geldiği günden beri gösterdiği duyarlılıkla, memleketin sorunlarını göz ardı etmeden çözümü için sürekli bir gayret gösteriyor. Bu toplantıları inşallah bundan sonra altı ayda bir yapacağız. Toplantılarda hem kurumlarımızın yapmış olduğu faaliyetleri, planlanan çalışmalarımızı, geleceğe dair Besni için hayallerimizi ve düşlerimizi bunları gerçekleştirmek adına neler yapabiliriz bunun istişaresini yapacağız. 

Bu noktada valimiz başta olmak üzere bütün bürokratlar elinden geleni yapıyor, siyasetçiler olarak bizler burada il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız elinden geleni yapıyor. Bizlerde Ankara'da burada çözülemeyen meseleler ile ilgili her daim milletvekili arkadaşlarımız ile beraber sahadayız. İlgili bakanlıkları, ilgili genel müdürlükleri sürekli ziyaret ediyoruz. Bu konuları bu şekilde takip ettiğimiz zaman da istediğimizi alıyoruz.

BESNİ BATIYI GÖRMÜŞ UFKU AÇIK BİR ŞEHİR

Besni sizlerin de ifadesi ile bizlerin de bildiği kadarı ile çok kadim bir şehir azim bir şehir. Besni batıyı görmüş ufku açık bir şehir, geleceğe hakikaten önem veren bir şehir ve her zaman da daha iyisini ister buda Besni'nin ileriye taşınmasında büyük bir etkendir. Bizler her şeyi şehrimiz için istiyoruz kendi şahsımıza bir isteğimiz yok bizim ama makul olan neyse onu isteyeceğiz.

ADLİYE BİNASINDA SONA GELİNDİ

Besni'de mevcut olan sorunlarımızdan bir tanesi Adliye binası. Bunu da en kısa sürece çözeceğiz inşallah. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül'de bu konuda Besnililere söz verdi ve üzerinde duruyor. Projesi de tamamlandı, en kısa sürede Besni'ye hediye edeceğiz..

YOL SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLÜYOR

Bir diğer sorunumuz ise Besni'de ulaştırma konusunda çalışmalarımız var. Zaten Sayın bakanımız  ve bölge müdürümüz ile sürekli irtibattayız. İmkanlar dahilinde Besni'ye en iyi hizmeti vermeye çalışacağız ama öncelikle viyadük meselesini çözmemiz lazım, Belediye Başkanımızın da mezarlık problemini halletmesi lazım.

ERKENEK SUYUNU BİR AN ÖNCE BESNİ'YE KAZANDIRACAĞIZ

Yine Erkenek içme suyu ile ilgili olan ödenek konusu bizler takip ediyoruz her fırsatta bakanımız ile ve DSİ genel müdürümüz ile görüştüğümüzde en öncelikli ana gündem maddemiz Erkenek suyu bir an önce Besni'ye kazandırıp bu işi bitirmek istiyoruz.

MİLLET BAHÇESİ TAMAMLAMAK ÜZERE

Besni'de Millet Bahçesini tamamlamak üzereyiz. Adıyaman'dan önce Besni'de hizmete girecek bayramdan sonra da inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. İşsizlik konusunda Belediyemizin göstermiş olduğu gayret gerçekten takdire şayan açmış olduğu atölyelerde istihdam sağlamaktalar. GES ve HES ile ilgili faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor o konuyu da takip ediyoruz.

KIRSAL KALKINMA PROJELERİNDEN FAYDALANMALIYIZ

Kırsal Kalkınma projelerinden Besni daha çok faydalanması lazım, GAP'tan yine Besni'nin faydalanması lazım ve yapılan projelerden Besni mutlaka destek almalı. Besni'de bulunan tarım alanı Adıyaman'a ve bölgeye yetecek durumda ve Besni insanı da çalışkandır aynı zamanda bu işin üstesinden rahatlıkla gelebilir bizler yeter ki önlerini açalım.

Besni'ye kazandırmak istediğimiz bir diğer hizmetlerden birisi de tenis kortu bununla ilgili olarak Mehmet Emre başkanımız ile Spor Toto teşkilatını da ziyaret etmiştik bir kaç defa ama bize de orada söz verdiler tenis kortu ile ilgili olarak bunu da en kısa sürede Besni'ye kazandırmak istiyoruz.

KÖSECELİ'YE 112 ACİL SERVİS İSTASYONU KURACAĞIZ

Sağlık konusunda Köseceli'ye mutlaka bir 112 Acil Servis kurulması gerekiyor.

Besni hepimizin ne yapıyorsak memleketimize yapıyoruz. İnşallah Besni'yi 2023 Türkiye'sinde çok daha iyi yerlere getireceğiz. Emek veren katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.