Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği buluşmaya İstanbul'da faaliyet gösteren Besnililer Dernekleri ve yönetim kurulu üyeleri, Küçükköy Besnililer Derneği Başkanı Mehmet Gürü, BEV Başkanı Andan Sabak Özbay ve yönetim kurulu üyeleri, Ayakkabıcılar Sanayi Odası Başkanı Mehmet uslu ile birlikte İstanbul'da yaşayan Besnililer katıldı.

İstanbul'da Bahçelievler Dernek Binasında gerçekleştirilen buluşmada, Başkan Fikret Kalmaz bu tarz buluşmaların bizleri daha da güçlendireceğini, birlikteliğimizi daha da sağlamlaştıracağını ifade ederek katılan bütün Besnililere ve Dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Başkan Fikret Kalmaz daha sonra konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Bugün burada bulunduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Başta BEV Başkanımız Andan Sabak Özbay, Küçükköy Besnililer Derneği Başkanım, Mehmet Kurum, İstanbul Besnililer Derneği Başkanım Ahmet Bozmaz ve yönetim kurulu üyeleri ve tüm hemşerilerim hoş geldiniz.

Eksik ve gediklerimizi en başta dediğimiz gibi hemşerilerimizin, maddi manevi anlamda katkıları ile gidermeye çalışıyoruz. Yönetim kurulu odamızın kapısı her zaman açık olacak bütün hemşerilerimizin tekliflerinizi ve eleştirilerinizi bekliyoruz.

Besni Eğitim Vakfı bizim örgütlenmemizde ayrı bir dernek olarak düşünüyorum bu benim şahsi görüşüm ama, bizim çatı örgütümüz olarak düşünüyorum. Her zaman diğer derneklerimize de bir çatı görevi göreceğini düşünüyorum. Derneklerimizin görevleri farklı farklı olsa da Besni Eğitim Vakfı eğitim gönüllülerinin ayrı bir görevi olduğunu düşünüyorum. Ama birlikten kuvvet doğar mantığı ile bütün derneklerimizle ve Besni Eğitim Vakfı ile birlikte sürekli hareket ediyoruz ve birlikte olmaya da devam edeceğiz. Bahçelievler Besnililer derneği binasında gerçekleştirdiğimiz buluşmaya katılanlara başta Mehmet Balta, Ali Balta, ve Metin Kütük olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum"  dedi.

Bahçelievler Besnililer Dernek yönetimi tarafından misafirlere Besni usulü dövme aşı ve Besni tavası ikram edildi.