Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Besni Kaymakamı Nazlı Demir, “Geçtiğimiz Şubat Ayı içerisinde Kaymakamlığımız öncülüğünde Girişimci Kadınlar Kooperatifini kurmuştuk. Kooperatifi kurduktan sonra, kadınlarımıza istihdam imkanları yaratmak amacıyla Kaymakamlık olarak Atmalı yöresel ürün Pazarı projesini hazırlayarak GAP idaresine sunduk. Projemiz Kabul edildi ve bugün itibariyle de Adıyaman Valimiz Mahmut Çuhadar başkanlığındaki toplantıda projenin işbirliği protokolü imzaladık.

Proje kapsamında ilçenin tanıtımı başta olmak üzere, Besni’nin yöresel ürünlerinin pazarlanması ve kadınların üretimden pazarlamaya her basamakta yer edinmeleri amaçlanıyor.

Proje dahilinde, gözleme ve kahvaltı evi ile birlikte toplam 13 adet dükkan  faaliyete geçecek. Dükkânlarımızda paketlenmemiş tamamen organik ürünlerden oluşan, Üzüm,  fıstık, reçel, pekmez, pestil, turşu, kurutulmuş ürünler, sucuk vb. ürünlerin yanı sıra kadınlarımızın el emeği göz nuru işlemeleri, dikiş nakış ürünlerinin satışı yapılacak. Bu ürünlerimizin satışını tamamen kadınlarımız tarafından yapılacak. Ayrıca internet üzerinden de satışlar yapılacak.

Bu proje ile birlikte hem kadın istihdamı sağlanırken, kadınlarımız aile bütçesine ve ilçe ekonomisine  katkı sağlamış olacaklar.

Yakın bölgede yanılmıyorsam buna benzer bir proje hayata geçirilmemiş. Yani bölgede içeriği itibariyle tek proje. Bu  proje sayesinde Besni’deki yöresel ürünlerin de  tanıtımını yapmış olacağız, Besnimize hayırlı olsun”, dedi.