Saygı duşu ve istiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan  Müdür Yardımcısı Hasan Sabak şunları ifade etti;

'' Besni Sosyal Hizmet Merkezi olarak Aile Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığının bir kurumu olarak sosyal devlet ilkesini hayata geçirmek, devletin şefkat ve merhamet elini siz Besni'lilere uzatmak amacıyla 7'den 70'e çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı şehit yakını, ve gaziler ile ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini yürütmek amacıyla yoğun gayret içindeyiz.
Bu çevrede, yaşlılarımızın sorunlarına çözüm bulmak için var gücümüzle çalışmayı, onların refahını sağlamayı öncelik atfediyoruz. 
Bütün hayatını, büyün emeğini ailesine, milletine, ülkesine adamış yaşlılarımıza hizmet götürmek, sorunlarına çözüm bulmak, onları memnun etmek ve hayır dualarını almak hepimiz için toplumsal bir görev olduğu kadar, aynı zamanda bir insanlık görevi olduğu bilinciyle Besni Sosyal Hizmet Merkezi olarak ilçe merkezinde 13 mahallemiz, 67 köyümüz ve 48 Mezramızdaki tüm yaşlılarımıza hizmet götürmek için  bir ekip ruhuyla gece gündüz demeden çalışıyoruz.
Ne mutlu ki millet olarak, yaşlılarımıza hürmet ve sevgi beslemeyi, onlara hizmet etmeyi, onlarla dayanışma içinde olmayı erdem sayan bir geleneğin mensuplarıyız. Bu geleneğin, bu kültürün, bu anlayışın sürdürülmesi hem aile bağlarımızın hem toplumsal dokumuzun hem de geleceğimizin muhafazası bakımından hayati bir önem taşımaktadır.
Unutmayalım ki, yaşlılarımız milletimizin belleğidir. Aile, içindeki her kuşağın kendine özgü değerlerini harmanlayarak toplumun mayasını oluşturmaktadır. 
•    Bu mayada evlerimizin neşesi, çocuklarımız
•    Geleceğimizin umudu gençlerimiz
•    Çalışarak, üreterek ülkemizi daha müreffeh toplumlar seviyesine taşıyan yetişkinlerimiz
•    varlıklarıyla ve dualarıyla huzur bulduğumuz yaşlılarımız vardır
Bu duygu ve düşüncelerle bugünün yaşlılarının ve yarının yaşlı adayı olan herkesin 18-24 Mart yaşlılar haftası ile 21 Mart Dünya Down Sendromluları gününü kutluyorum'' dedi.
Ahmet Gencer ise Yaşlılar haftası dolayısı ile şu sözlere yer verdi;

''Kıymetli annelerimizi, babalarımızı, yaşlılarımız bende bugün dolayısı ile saygı,

sevgi ve hürmetle anıyorum. Organizasyon dolayısı ile Sosyal hizmetler Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum'' dedi.

Programda Yaşlılar haftası ile ilgili sunum ve slayt gösterisi yapıldı. Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan yardımcısı Çiğdem Sabbağ, Yaşlılıkta Sağlıklı Beslenme ile ilgili kısa bir konferans verdi. Daha sonra kuruluşumuz bünyesinde açılmış olan Engelsiz Korosu tarafından müzik dinletisi sergilendi. Program sonunda ise Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan yardımcısı Çiğdem Sabbağ'a sunumundan dolayı Besni Kaymakamı Ahmet Gencer tarafından plaket takdim edildi.