Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı Güvenliği Birimine bağlı olarak Yunus Emre MTAL'de hizmet vermekte olan İlk Yardım Eğitim Merkezi Eğitmenleri tarafından Besni´de bir hafta boyunca öğretmenlere İlk Yardım Eğitimi verildi. Eğitmenler, olası kaza anlarında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak öğretmenlere gösterdi.

Toplumda ilk yardım bilincinin kazanılması amacıyla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un önderliğinde başlatılan İlk Yardım Eğitimi Seferberliği Besni’de de gerçekleştirildi.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı Güvenliği Birimine bağlı olarak Yunus Emre MTAL'de hizmet vermekte olan İlk Yardım Eğitim Merkezi Eğitmenleri tarafından il merkezi ve ilçelerdeki okullarda "Görevimiz İlk Yardım" sloganıyla toplam 1400 Milli Eğitim personeline uygulamalı olarak ilk yardım eğitimi verildi. Besni’de 5-9 Nisan tarihleri arasında düzenlenen kurslarda toplamda 100 öğretmene uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi.

Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verilen eğitime Besni Kaymakamı Nazlı Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Canlı da katılarak İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Ayşe Taşar´dan bilgiler aldılar. 

Eğitimlerle ilgili açıklama yapan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Biriminde görevli İl Sağlık İşleri Sorumlusu Aslıhan Baz: "Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi Yunus Emre MTAL bünyesinde İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimine bağlı olarak 2017 yılında kurulmuş olup, 2018 yılında faaliyete başlayarak günümüze kadar 1400 kişiye eğitim verilmiştir. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk önderliğinde 'İlk Yardım Eğitimi Seferberliği´ başlatılmış 'Görevimiz İlk Yardım´ sloganı ile 'Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende´ ve 'Mesleki Eğitimde Bin Okul´ projesi yürütülmektedir. Proje kapsamında Besni’de görev yapan öğretmenlerimiz için İlk Yardım Eğitim Merkezinde görevli olan eğitmenlerimiz tarafından Osman İsot MTAL´de bir hafta süreyle 100 öğretmene ilk yardım eğitimi planlanmıştır" dedi. 

Verilen ilk yardım eğitimleri sırasında konuşan Besni Kaymakamı Nazlı Demir ise: "Küçük yaşlarda ilk yardım eğitiminin verilmesi ve öneminin anlatılması bir zorunluluk olmalıdır. Yerinde ve doğru bir şekilde yapılan ilk yardım müdahalesi hayat kurtarır. Eğitim faaliyetini yürüten tüm ilk yardım eğitmenlerimize ve kursiyer öğretmenlerimize teşekkür ediyorum, toplumun her kesiminden vatandaşımızın bu eğitimi alarak bilinçlenmesi sağlanmalıdır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarından hareketle bu eğitimlerin birçok okulumuzda ve hayatın her alanında amacına ulaştığına şahit olmaktayız. Bir hayat kurtaran tüm insanlığın hayatını kurtarmış olur sözü bu eğitimlerle hayata geçirilmektedir, bu düşüncelerle kursa katılan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.