AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Besni’de yapılacak olan Millet Bahçesinin proje çalışmalarının tamamlandığını söyleyerek, 2 Temmuz 2020 tarihinde TOKİ tarafından inşaat yapım ihalesinin yapılarak işe başlanılacağını söyledi.

Besni’nin kendilerinin yüz akı olduğunu söyleyen Milletvekili Ahmet Aydın; “Besni Adıyaman’ın dışa dönük yüzüdür. Tabi en baştan itibaren Besni için ne yapabiliriz diyerek konuştuk. Projeleri masaya yatırdık ve akabinde takip ettik.

Besni’de Yenikent bölgesinde bulunan eski tekel depolarının bulunduğu alan özelleştirme kapsamındaydı ve satış aşamasındaydı. Olmaz dedik, Besni halkı için en uygun şey bu güzel mekanı yeşil alana dönüştürerek güzel bir Millet Bahçesini Besni’ye kazandırmak olur dedik ve bu anlamda Özelleştirme İdaresiyle ve diğer bütün birimlerle tek tek görüşerek nihayetinde burayı Milli Emlak üzerinden Besni’ye Millet Parkı yapmak üzere tahsis etmiştik. Sonrasında ise burayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projelendirip öyle yapalım dedik. Eski Tekel depolarının yıkımı tamamlandı. Besni’nin öz malı olan bu yeri Besni’ye Millet Bahçesi olarak kazandırdık.

Kadim şehir Besni ilçemize yakışır güzellikteki Besni Millet Bahçesi proje çalışmaları tamamlandı. İnşallah 2 Temmuz 2020 tarihinde TOKİ tarafından inşaat yapım ihalesi yapılarak işe başlanılacak. Bu muhteşem eserin ilçemize ve kıymetli hemşerilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.