Hafta içerisinde ilçeye bağlı Uzunkuyu Köyü’nde 2 kişide Covid-19 bulgusuna rastlanmasının ardından vaka sayısı hızla artıyor.

Geçtiğimiz günlerde ailesi ile birlikte Uzunkuyu Köyüne gelen Ferhat B. ve annesi Ayşe B.'de korona virüsü bulgusuna rastlanmasının ardından köy, İlçe hıfzıssıhha kurulu kararı ile karantinaya alınmıştı.

Aileden alınan test numunelerinde Ferhat B.’nin 4 çocuğunun sonuçları da pozitif çıktı. Bu gelişmelerin ardından dün 808 kişinin yaşadığı köye giden sağlık ekipleri 27 kişiden numune aldı.

Yapılan test sonuçlarına göre Ayşe Fatma B. (60), Fındık B. (59), Semra Nur B. (11), Ayşe O. (42), Sabri B. (62), Mehmet B. (35), Bestegül B. (12), Merve B. (3), Eda nur B. (8), Şengül B. (33), M. İdris B. (1), Zeliha A. (11) ve Dilber K. (66) isimli 13 kişinin test sonuçlarının daha pozitif çıktığı öğrenildi.

Konu ile ilgili Sağlık ekipleri daha önce uyarılarda bulunmuştu, test sonuçları pozitif çıkan şahısların ve bunların temas etmesi muhtemel Uzunkuyu sakinlerinin Besni'ye gelerek banka, hastane ve PTT gibi kurumlara uğradığı ayrıca çarşı merkezine geldikleri ve esnaflara uğradıkları öğrenildi. Şahısların Besni’deki

başka kişiler ile temas etmesinden korkuluyor. Aktif taşıyıcı olan kişi veya kişilerin şehir merkezine gelerek farkında olmadan virüsü bulaştırmış olma ihtimalinin yüksek olduğu ve bu nedenle tedbirli davranılması gerektiği uyarısında bulundular.

Besnili vatandaşlara “EVDE KAL” uyarılarını ısrarla yineleyen yetkililer, herkesin kendisini izole etmesi temastan kaçınılması ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.