Besni'de yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri denetimi gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine gönderilen "COVID-19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler" konulu genelge kapsamında Besni genelinde denetim yapıldı.

Yapılan denetimde vatandaşlar sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı konusunda uyarıldı. Yetkililer, kurallara uyulmadığı takdirde virüsün hızla yayılacağını ve vatandaşların sağlıklarının tehlikede olacağını söylediler.

Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu başkanlığında yapılan denetime Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Besni İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Barış Kara, Besni Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, İlçe Sağlık Müdürü Vekili Ayşe Fulya Alben, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kösekul ile Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur katıldı.

Denetim sırasında marketleri, lokantaları, bakkalları ve yaşam alanlarını ziyaret ederek iş yeri sahipleri ile vatandaşlara kurallara uymaları noktasında uyaran Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, korona virüs salgını kapsamında vatandaşların uymaları gereken kuralları ve uyulması gereken önlemleri tek tek anlattı. Korona virüs salgının devam ettiğini ve rehavete kapılmamaları konusunda da vatandaşları uyaran Kaymakam İmamoğlu, maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafeye dikkat çekti.

KAYMAKAM İMAMOĞLU; " TEDBİRLERİMİZİ ALIRSAK KORONA VİRÜSÜN ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ"

İçinde bulunulan süreci en az zararla atlatabilmek için çalışmaların sürdürğünü söyleyen Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu; "İçişleri Bakanlığımız bünyesinde tüm ülke genelinde yapılan korona virüs denetimi kapsamında yapmış olduğumuz denetim ile birlikte vatandaşlarımıza sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda uyarılarda bulunduk. Sizlerden ricam, kurallara titizlikle uymak suretiyle kendinizin ailenizin ve çevrenizin sağlığını riske atmamanızdır. Bana bir şey olmaz anlayışının tehlikeli olduğunu hepimizin risk altında olduğumuzu bilmeniz gerekiyor. Özellikle bayram tatili nedeniyle şehir dışından gelen hemşerilerimizin daha dikkatli olmaları önem arz etmektedir. Alınan önlemler siz saygıdeğer vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam sürmesini temin amacıyladır. Özellikle düğün törenlerinde kurallara kesinlikle uyalım sizlerin sağlıklı yaşam sürmeniz bizim yegane amacımızdır.

Vaka sayısı Besni'de hızla artıyor. Korona virüsü tedbirleri kapsamında kurallara daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer bizler kurallara uymazsak, korona virüsü hepimizin sağlığını tehdit etmeye devam eder. Kapalı alanlarda çok fazla kalmamaya dikkat edip, temastan kaçınıp, hijyene çok önem vermeliyiz. Hep birlikte bu hastalık ile mücadele ederek en kısa zamanda eski günlerimize döneceğimizi umuyorum. Bizler tedbirlerimizi doğru ve düzgün bir şekilde alırsak korona virüsün önüne geçebiliriz” dedi.