Programda İHH Besni İlçe Temsilcisi Ramazan Yaldız yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir Sen ve İHH İnsani Yardım Derneği nin 2013 yılında başlattığı "İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi ile 1 milyonu aşkın iyilik elçisi öğrencimiz, binlerce yetim kardeşinin elini tuttu.

Dünyanın 55 farklı ülke ve bölgesine iyiliklerini ulaştırdılar. Bu projenin amacı, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever ve erdemli insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktır. Bu proje; savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık, kaza vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan 150 milyonu aşkın yetim kalan çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, giyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasını hedeflemektedir. Proje, ülkemizdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kurslarındaki öğrencilerimizin gönüllü katkılarıyla gerçekleşmektedir.

Biz de gönüllü çalışanlarımızla pandemi döneminde duraksayan, bu eğitim öğretim yılında tekrar başlatılan projemizin tanıtımına ilçe merkezindeki okullarımızı ziyaret ederek sunumlarımıza başladık.

Ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve özel okul öğrencilerinin katılabildiği bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 250 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor.

Siz de 5 adımda 1 yetime sahip çıkabilirsiniz! 1. Sınıf adına ihh.org.tr/bagis/yetim adresi üzerinden başvuru formu doldurulur ve ilk bağış gerçekleştirilir. 2. İHH Yetim Birimi, başvuran sınıfı bir yetim ile eşleştirir. 3. Yetimin bilgilerini içeren “Yetim Bilgi Formu” posta ile sınıfa gönderilir. 4. Sınıfta her ay 250 TL toplanır, İHH’ya bağış olarak gönderilir. 5. Gönderilen bağış İHH tarafından yetime ulaştırılarak ihtiyaçları karşılanır. Unutmayalım yetim gülerse dünya güler.” Dedi.