Toplantıya, MHP İlçe Başkanı Hamdi Arslan, İyi Parti İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ramazan Buzcu, Deva Partisi İlçe Başkanı Necmettin Solgun ve Vakkas Korkmaz katıldı. 
Toplantıda göreve geldiği günden bu güne 5 aylık süreçte Besni adına neler yapıldığı konusunda parti başkanlarını bilgilendiren Sümer, “Göreve geldiğimiz günden bugüne Besni adına elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisinde olduk. Hizmetleri, Besnili hemşerilerimizle buluşturmak için yoğun bir çaba sarf ettik. Çok şükür birçok sorunun üstesinden geldik ve gelmeye devam ediyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. Projelerimizi inşallah bir bir hayata geçirmek için azimle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün burada değerli parti başkanlarımızı ağırlamaktan büyük onur duyduk. Kendilerine davetimize icabet ettikleri için teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel bir toplantı oldu. Besni’nin sorunlarını masaya yatırdık ve çözüm önerileri noktasında istişarelerde bulunduk.
Besni adına ve toplum menfaatine olan tüm proje ve hizmetlerde ortak hareket etme kararı aldık. İnşallah bu birliktelik ruhu sürecek, Besni, kazanacak. Ayrıca koronavirüs tedavisi gördüğü için toplantımıza katılamayan CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar'a şahsım ve bütün ilçe başkanlarım adına geçmiş olsun dilerklerimi iletiyorum. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur” dedi.
Toplantıya katılan parti başkanları ise,  Besni’de ilk olarak böyle bir toplantı gerçekleştirildiğine vurgu yaparak, İsmail Sümer’e teşekkür ettiler. Besni adına yapılacak hizmetlerde hep birlikte güçlü bir duruş sergilemenin önemine dikkat çektiler. 

Toplantının ardından, hatıra fotoğrafı çektiren Siyasi parti temsilcileri bu güzel tablonun Besni’de her daim hakim olması dileğinde bulundular.