Küçük ve orta boy işletme sahiplerinin finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilçemizde 2’ncisi olan S.S. Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi kurularak ilk genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel kurulda Başkanlığa Arif İşitmen getirildi.

 Nikah Salonunda gerçekleştirilen genel kurula Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Arslantürk, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap, Besni Güvenlik Güçlerine Yardım Derneği Başkanı Şükrü İşitmen, Besni Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Ertaş, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E.Soydan Doğru ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ile başlayan genel kurulda Divan Başkanlığına Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Arslantürk getirilirken, katip üyeliklerine ise Besni Güvenlik Güçlerine Yardım Derneği Başkanı Şükrü İşitmen ve Cüneyit Yaşar getirildi.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Arslantürk, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin Besni’ye hayırlı ve uğurlu olmasını söyleyerek, birlikte güzel işler yapacaklarını söyledi.

Genel kurulda Başkanlığa Arif İşitmen seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise Haci Arslan, Fikret Karaca, Kadir Açıkgöz ve Kemal Yücelt’ten oluştu. Denetim Kurulu Üyeleri ise Bekir Varol ve Özhan Özçetinkaya olarak belirlendi.

Genel kurul sonrası bir konuşma yapan Kooperatif Başkanı Arif İşitmen, Besni esnafına ellerinden geldiği kadarıyla destek olacaklarını söyleyerek; “Esnafımıza yatırım ve projelerde gerekli finansmanı sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. İnşallah esnaflarımız da bu sayede işlerini büyütürler. Esnafın yüzünün gülmesi, toplumun tüm kesiminin yüzünün gülmesi demektir. Esnafın sorunlarının çözümü ve yüzünün gülmesi için çalışacağız. Esnafımızın ayakta kalması için bizlere büyük görev düşüyor. Kooperatifimiz Besni’ye hayırlı ve uğurlu olsun. Genel kurulumuza katılan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Besni Güncel Gazetesi olarak Başkan Arif İşitmen ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar dileriz.