Proje Besni Kaymakamlığı ve Besni Belediyesi tarafından “Hayat Renkleri İle Güzel” Projesi Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan proje Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Besni İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, Besni Sosyal Hizmet Merkez Müdürü Mustafa Orhan, Besni Belediyesi yetkilileri down sendromlu bireyler ve aileleri katıldı.

Proje açılış konuşmasını yapan Kuruluş Müdürü Mustafa Orhan, "Kuruluşumuz kendi görev alanına giren konular dışında toplumda farkındalık oluşturmak, empati kurmayı sağlamak, bilinçlenmek ve bilinçlendirmek politikasına istinaden bir çok proje yürütmüştür. Hayat renkleri ile güzel projesi de bunlardan biridir. Bu proje ile Down Sendromlu çocuklarımıza ve ailelerimizi sadece ekonomik amaçlı desteklemek dışında sosyal ve psikolojik olarak desteklemek aynı zamanda topluma adaptasyonu sağlanması amaçlanmıştır. Projeye katkılarından dolayı Besni İlçe Kaymakamı Çağlar Partal ve Belediye yetkililerine ve değerli katılımcılara teşekkür ederiz." Dedi.

Projenin amacı Besni İlçe sınırları içerisinde bulunan down sendromlu bireyler ve ailelerine psikolojik ve sosyal konularda destek sağlanacak.

Bu amaç çerçevesinde Down sendromlu bireylere sahip ailelere psiko-sosyal destek sunmak, Down sendromlu birey ve aile arasında iletişimi güçlendirmek, Aile bireyleri üzerindeki stres ve varsa tükenmiş sendromu ile baş edebilmelerine yardımcı olmak, Down sendromlu birey ve aile arasındaki ilişkiyi güçlendirmek, Down sendromlu bireyin topluma kazandırmak, Toplumda down sendromu ile ilgili farkındalık oluşturmak.

6 ay sürecek projede katılımcılar ile çeşitli etkinlikler yapılacak ve proje boyunca katılımcılara psiko-sosyal destek sağlanacak.