Besni ‘de gerçekleşen fidan dağıtımına Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Besni Belediye Başkan Vekili Mehmet Kasap,İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyaz, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Sümer, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kösekul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İl Genel Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar yaptığı konuşmada ‘‘  Yaklaşık 2.5 yıldır Adıyaman’da görev yapıyoruz. Geldiğim günden beri 3.sezondur fidan dağıtımı yapıyoruz. Ben bu projede emeği geçen başta İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri, İl Özel İdaresinin kıymetli meclis üyeleri ve diğer çalışanları, kaymakamımız ve emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyor teşekkür ediyorum. Biz üreterek büyüyeceğiz. Biz kaliteli üretim yaparak büyüyeceğiz ve o üretimini yaptığımız şeylerinde tarım mamullerinin de katma değerini yaratacak tesislere ihtiyacımız var. Biz burada fidanları çitçilerimize dağıtacağız ama çiftçilerimiz bakacak verim elde edecekler ama sattıklarında da sattıkları adam 2-3 mislini kazanç sağlamayacak, çiftçimiz köylümüz 2-3 mislini kazanacak. Yani onun ürettiği tarım mamullerinin değerlendirileceği tesislere de ihtiyacımızı var. Artık bundan sonraki hedefimiz gayemiz yapmamız gereken tarım ürünlerini daha iyi değerlendirecek küçük sanayi tesislerine ihtiyaç var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Tarım mükemmeliyet merkezi de kuruyoruz. Gölbaşında bir hurma kurutma tesisi kurduk. Yine burada üzüm işlemese tesisi kuruluyor. Bunlar devam edecek. Çiftçimizin cebine giren her fazladan miktar bizim için önemli. Çünkü üreterek büyüyeceğiz. Tarım ürünleri artık dünyada savaş nedeni olacak kadar önemli hale geldi. Sular savaş nedeni olacak denilirdi ama insanların yiyeceğe ulaşımı çok önemli. O yüzden bu tarımsal sektörlerdeki destekler küçük gibi görülüyor ama değerli. Çünkü biliyoruz ki Antep Fıstığı diye Lanse edilen fıstığın aslı Besni’nindir.  Bizim eksikliğimiz ki Besni Fıstığı olarak tanıtamamışız. Antep fıstığı olmuş yerleşmiş. Bundan sonra inşallah Besni Fıstığını nasıl değerlendiririz onun çalışmalarını hep birlikte yaparız. Emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu fidanların dağıtılacağı çiftçilere de bereketli kazançlar diliyorum.’’ Dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü ise  yaptığı konuşmada : ‘‘Bugün Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresince Besni ilçemize 18.000 adet Antep Fıstığı fidanını dağıtıyoruz. Fidanlarımız %70 hibeli %30 u çiftçilerimiz tarafından karşılanmaktadır. Bu projenin toplam değeri 180.000 TL. Yine aynı şekilde geçen yılda dağıtımını gerçekleştirmiştik. Burada çiftçilerimizden rica ediyorum fidanlarımızı hemen dikelim özellikle kök güçlendiriciler kullanalım bunu yaptığımız zaman fidanlarımızı toprakla buluşturup bir an önce meyve yapması konusunda verim sağlamış oluruz. Programdan dolayı bu desteklerden dolayı sayin valimize şükranlarımı sunuyorum.’’ Dedi.