Badem Bahçesinden, Diş Hekimliği Fakültesine giden yolculukta YKS’de derece yapan Mustafa Erdoğan Bahçe ve tarla işlerinden artan zamandan ders çalışarak, hiçbir takviye eğitim almadan başarı elde etti.

Bu başarılı yolculuk ile ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Erdoğan şu ifadelere yer verdi; " Besni Mehmet Akif Fen lisesinden bu sene mezun oldum ve üniversite sınavına girerek Elazığ üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazandım. Pandemi vesilesi ile bu yıl uzaktan eğitim ile liseden mezun olduk, derslere giremedik, kendi imkanlarım ile derslerime çalıştım. Yazları bahçede ve tarlalardan çalıştım, kazandığın paralarla kitap aldım. Babama tarla işlerinde yardım ettim, sorularımı hocalarıma sordum. Köyde yaşadığımız için internet sıkıntısı yaşıyorduk ancak ben kendi imkanlarım ile ders çalışarak sınava girdim. Bundan sonraki hedefim diş hekimliği fakültesini başarı ile bitirerek alanımda uzman olmak. Devlet hastanelerinde veya özel hastanelerde görev yapmak istiyorum. Kendi mesleğimi yaparak kendi paramı kazanmak istiyorum.

Ailemin maddi durumu iyi değil, kendi tarlalarımız yok babam yevmiye ile tarlada çalışıyor bende aileme  destek olmak için tarlada çalışarak onlara yardım ediyorum ve bu şekilde çalışarak geçimimizi  sağlıyoruz.

Ailemin imkânı olmadığı için, eğitim masraflarımı hep tarlalarda çalışacak karşıladım. Bana her zaman en büyük desteği ailem verdi öğretmenlerimin desteği oldu, arkadaşlarımın da desteği oldu. Eğitimim için gerekli tüm kitapları ve okul masraflarımı karşılamamda ailem ve arkadaşlarım yardımcı oldular, eğitimime destek oldular. Allah ailemden ve arkadaşlarımdan razı olsun.